Laat de babyboomers in elk geval hun kennis inleveren

Ik ben een babyboomer. Daar maak je je niet geliefd mee bij de jongere generaties. Maximaal geprofiteerd van maximaal gunstige omstandigheden. Ze hebben de huizen, de salarissen, de banen en in veel gevallen ook unieke kennis. En wat geven ze terug?

Werkgevers maken zich zorgen over het massaal uittreden van babyboomers. Dat is geen nieuws, maar wat doe je er mee? Die huizen en hun vermogen zullen ze niet inleveren, maar hun banen uiteindelijk wel. En als het aan ons ligt leveren ze hun KENNIS in.

De vraag is natuurlijk hoe je dat voor elkaar krijgt. In de meeste organisaties heerst nog geen cultuur van kennis vastleggen en delen. Daar komt nu wel verandering in omdat het steeds duidelijker wordt dat de meeste kennis verworven wordt op de werkvloer bij collega’s en inderdaad in veel gevallen bij seniore collega’s (behalve natuurlijk als het om ICT gaat ☺). Vaak wordt de term informeel leren hiervoor gebruikt, maar wij hebben het liever over het delen van kennis. Kostbare kennis van de werkvloer, kennis in teams, kennis bij het management.

Dank zij die vermaledijde moderne techniek is het tegenwoordig vrij simpel om het maken en delen van kennis in organisaties eenvoudig en goedkoop te faciliteren.

Wij ondersteunen dat met LearningSpaces, waarmee zelfs babyboomers hun kennis kunnen vastleggen en in de organisatie kunnen delen, maar er zijn zeker ook andere producten die dit kunnen.

De invoering van een dergelijk systeem maakt een einde aan papieren en gedateerde handboeken, aan niet bijgewerkte SharePoint documenten en aan eindeloos gebel naar collega’s om te vragen hoe iets moet/werkt.

Hans Veeger,
Babydoomer

Meer artikelen

 1. Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Met gepaste trots kunnen we melden dat Defacto vanaf heden ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd is en aldus voldoet aan de voorschriften op het gebied van kwaliteit, milieumanagement, informatieveiligheid en informatiebeveiliging... Lees verder
 2. Workshop “Hoe je met e-learning je toekomst vorm kunt geven"
 3. ‘Leren is werken, werken is leren’

  ‘Leren is werken, werken is leren’

  De randvoorwaarde voor een lerende organisatie ‘Werken is leren, leren is werken’. Dit is het motto van de academie van het MUMC (Maastricht University Medical Center). Een motto dat, hoe langer ik erover nadenk zich steeds meer bij mij nestelt als... Lees verder
 4. Waardevolle kennis delen met LearningSpaces
 5. LearningSpaces op Websummit 2016

  LearningSpaces op Websummit 2016

  WebSummit, Europa's grootste technologiebeurs, vond plaats van 7 tot en met 11 november in Lissabon Portugal. LearningSpaces was één van de uitgenodigde start-ups om daar met mensen te praten over het product, onze activiteiten en om feedback te krijgen... Lees verder