Met CAPP werken aan talentmanagement

Werknemers motiveren tot leren en talent beter managen? Dat lukt! Hoe? Dat leggen we je uit in deze blog. Waarom is het managen van talent zo belangrijk? Organisaties die erin slagen het aanwezige talent te ontwikkelen, kunnen over het algemeen rekenen op meer motivatie van hun mensen. Persoonlijke ontwikkeling wordt hoog gewaardeerd. Bovendien leidt hoogwaardiger personeel ook tot betere bedrijfsresultaten.

Talent managen kan ondersteund worden door middel van systemen, wanneer dit op een juiste manier ingezet wordt. Dit kan een buitengewone opbrengst hebben binnen kennisintensieve organisaties. Eén van de systemen die Defacto hiervoor ontwikkeld heeft, is het CAPP LMS met daarin het Kwaliteitspaspoort. Volgens Defacto is het goed om te kijken naar de al bestaande talenten van de medewerkers en de talenten die de medewerker nog verder wil ontwikkelen.

'Wat heb ik nodig om door te groeien?'

De vraag van medewerkers om zich verder te kunnen ontwikkelen is groot. Maar hoe kanaliseer je dit op een goede manier en hoe begeleid je talent? Wanneer je doorgroei en mobiliteit binnen je organisatie wilt bevorderen dan kan je, door te kijken naar de eisen van verschillende profielen in het Kwaliteitspaspoort en die te vergelijken, zien wat er nodig is om dit te doen. Defacto heeft als aanvulling op het Kwaliteitspaspoort daarom het Flexibele Kwaliteitspaspoort ontwikkeld. Dit flexibele paspoort wordt gevuld met competenties. Een manager of HR-adviseur spreekt de competenties en ambities met de medewerker af op basis van zijn of haar talenten.

Strategische HR-planning met CAPP

Eén van de dingen die je met CAPP Ontwikkelen, onderdeel van het Kwaliteitspaspoort, vast kunt leggen zijn jaargesprekken, deze worden onderbouwd met onze 360° Feedback tool. Maar ook competentie-management en coachinggesprekken kunnen vastgelegd worden ter ondersteuning van het talentmanagement. Het systeem maakt het voor de medewerkers inzichtelijk en eenvoudig om zelf de regie te houden over eigen leeractiviteiten en persoonlijke ontwikkeling (door bijvoorbeeld het Persoonlijke Ontwikkel Plan in te vullen). Zo houd je met een strategische HR-planning je werknemers flexibel in een snel veranderende wereld en vergroot je de waarde van de organisatie!


Wil je meer informatie over ons Kwaliteitspaspoort? Neem dan contact op met Marian of Bastiaan. Of bel ons op 050-3144832.

Meer artikelen

 1. Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Met gepaste trots kunnen we melden dat Defacto vanaf heden ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd is en aldus voldoet aan de voorschriften op het gebied van kwaliteit, milieumanagement, informatieveiligheid en informatiebeveiliging... Lees verder
 2. Workshop “Hoe je met e-learning je toekomst vorm kunt geven"
 3. ‘Leren is werken, werken is leren’

  ‘Leren is werken, werken is leren’

  De randvoorwaarde voor een lerende organisatie ‘Werken is leren, leren is werken’. Dit is het motto van de academie van het MUMC (Maastricht University Medical Center). Een motto dat, hoe langer ik erover nadenk zich steeds meer bij mij nestelt als... Lees verder
 4. Waardevolle kennis delen met LearningSpaces
 5. LearningSpaces op Websummit 2016

  LearningSpaces op Websummit 2016

  WebSummit, Europa's grootste technologiebeurs, vond plaats van 7 tot en met 11 november in Lissabon Portugal. LearningSpaces was één van de uitgenodigde start-ups om daar met mensen te praten over het product, onze activiteiten en om feedback te krijgen... Lees verder