Waardevolle kennis delen met LearningSpaces

Eind november was het tijd voor een workshop LearningSpaces in het mooie Zwolle. Medewerkers van onder andere het Radboud Universitair Medisch Centrum, Syndion, Maastricht Universitair Medisch Centrum, Albert Schweitzer ziekenhuis en Gelre Ziekenhuis zijn hier aanwezig om te leren hoe zij op een eenvoudige manier kennis kunnen delen. Als spreker is vandaag present Ronald van Rheenen, nucleair geneeskundige in het UMCG en early adopter van LearningSpaces.

Mijn collega Marcel Horlings, developer van LearningSpaces, trapt de middag af met de visie achter het product. Hij legt uit wat de bestaansreden van LearningSpaces is: "We hebben veel zwaardere LMS applicaties gezien en dachten dat dit makkelijker kon. Plus, gaan we nog wel op dezelfde manier met kennis om over vijftien jaar?" LearningSpaces ziet hij als de simpelste manier om e-learning te maken, maar het is meer:

"Het is ook een goede manier om inzichtelijk te maken welke kennis er binnen een organisatie is. En daarnaast een snelle manier om kennis informeel met elkaar te delen."

Centraal delen van kennis na fusie

Ronald neemt het stokje over en legt uit op welke manier hij LearningSpaces succesvol inzet binnen het UMCG. De fusie van de opleidingen radiologie en nucleaire geneeskunde brengt in 2015 niet alleen voor beide opleidingen veel teweeg, maar ook binnen het UMCG. De twee afdelingen die eerder alleen opereerden, moeten ineens samenwerken en - nu ze één zijn - over dezelfde kennis beschikken. Praktisch hield de fusie voor Ronald in dat hij elke 8 weken een nieuwe assistent krijgt, waar hij precies hetzelfde verhaal aan moet vertellen:

"Ik dacht: ga ik dat wel leuk vinden?!"

LearningSpaces bleek de oplossing te zijn voor het terug laten stromen en het vinden van kennis op de nieuw gefuseerde afdeling. Expertise wordt met LearningSpaces op een centraal punt met elkaar gedeeld en de naald in de enorme ‘kennishooiberg’ is makkelijker te vinden.

"Het gaat zo eenvoudig!"

Wanneer het tijd is voor alle vijfentwintig aanwezigen om aan de slag te gaan, maken ze als oefening een Space over hun eigen hobby. Spontaan ontstaat er een eerste Space over chocola, een ander gaat over schaatsen. Foto's en links vanaf YouTube worden in de hoofdstukken gesleept en er is positieve verbazing over het mooie eindproduct. Velen staan versteld van de simpele werking, gehoord langs de zijlijn: "Het werkt erg intuitief! Het gaat zo eenvoudig, ik denk dat het komt doordat er zo weinig knoppen zijn, heel fijn!"

Fans

Mooie reactie op een product waar mijn collega's en ik zelf al fan van zijn. Bij Defacto gebruiken we het voor het delen van ál onze expertise. Probeer LearningSpaces de eerste zestig dagen gratis en wordt ook fan ;).


Je kunt ook deelnemen aan één van onze workshops of een demo. Neem daarvoor contact op met Iwanna de Jonge of bel met Defacto op 050 31 44 832.

Foto's

Workshop LearningSpaces

Introductie LearningSpaces

Introductie LearningSpaces 2

Samenwerken

Samenwerken 2

Meer artikelen

 1. Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Met gepaste trots kunnen we melden dat Defacto vanaf heden ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd is en aldus voldoet aan de voorschriften op het gebied van kwaliteit, milieumanagement, informatieveiligheid en informatiebeveiliging... Lees verder
 2. Workshop “Hoe je met e-learning je toekomst vorm kunt geven"
 3. ‘Leren is werken, werken is leren’

  ‘Leren is werken, werken is leren’

  De randvoorwaarde voor een lerende organisatie ‘Werken is leren, leren is werken’. Dit is het motto van de academie van het MUMC (Maastricht University Medical Center). Een motto dat, hoe langer ik erover nadenk zich steeds meer bij mij nestelt als... Lees verder
 4. LearningSpaces op Websummit 2016

  LearningSpaces op Websummit 2016

  WebSummit, Europa's grootste technologiebeurs, vond plaats van 7 tot en met 11 november in Lissabon Portugal. LearningSpaces was één van de uitgenodigde start-ups om daar met mensen te praten over het product, onze activiteiten en om feedback te krijgen... Lees verder
 5. Gebruikersoverleg 22 september 2016