Zorg dat leren voor je werkt!

Een intrigerende slogan die de MUMC+ Academie gebruikt als leidraad voor haar leer- en ontwikkelbeleid. Tijdens een klantbijeenkomst begin dit jaar heeft Michel van Zandvoort, directeur van de Academie zijn visie en de gekozen aanpak toegelicht. In onderstaande fragmenten vatten we zijn inspirerende verhaal samen.

De aanleiding en de visie van de MUMC+ Academie.

Twee belangrijke onderdelen van deze visie op leren is het leren reflecteren van de professional en het creëren van een contextrijke en inspirerende werk/leeromgeving.

In dit fragment licht Michel van Zandvoort toe hoe het werkplekleren en het leren reflecteren binnen MUMC vorm krijgt. Ze noemen het klinisch redeneren, een term in de taal van de werkvloer.

Een passende leeromgeving is ook een zeer belangrijke voorwaarde om de visie te vertalen naar de praktijk. Deze leeromgeving ondersteunt dan het verwerven van competenties, het aantoonbaar bekwaam zijn en de leerondersteuning op de werkplek. En zo’n leeromgeving is in de visie van MUMC meer dan een LMS alleen. In dit fragment worden de keuzes die het MUMC heeft gemaakt toegelicht.

Vragen hierover of meer informatie? Neem contact op met Joep (consultant) of Marian (accountmanager) of bel met 050 3144832.

Meer artikelen

 1. Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Wij zijn ISO gecertificeerd!

  Met gepaste trots kunnen we melden dat Defacto vanaf heden ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd is en aldus voldoet aan de voorschriften op het gebied van kwaliteit, milieumanagement, informatieveiligheid en informatiebeveiliging... Lees verder
 2. Workshop “Hoe je met e-learning je toekomst vorm kunt geven"
 3. ‘Leren is werken, werken is leren’

  ‘Leren is werken, werken is leren’

  De randvoorwaarde voor een lerende organisatie ‘Werken is leren, leren is werken’. Dit is het motto van de academie van het MUMC (Maastricht University Medical Center). Een motto dat, hoe langer ik erover nadenk zich steeds meer bij mij nestelt als... Lees verder
 4. Waardevolle kennis delen met LearningSpaces
 5. LearningSpaces op Websummit 2016

  LearningSpaces op Websummit 2016

  WebSummit, Europa's grootste technologiebeurs, vond plaats van 7 tot en met 11 november in Lissabon Portugal. LearningSpaces was één van de uitgenodigde start-ups om daar met mensen te praten over het product, onze activiteiten en om feedback te krijgen... Lees verder