Een LMS implementeren in coronatijd: hoe doe je dat?

Lidia Bonder Lidia Bonder | | Leestijd: ± 2 min.

In maart zijn we gestart met de implementatie van CAPP LMS bij topklinisch ziekenhuis Rijnstate. De start viel samen met de intelligente lockdown, waardoor het traject noodgedwongen een nieuwe vorm kreeg. In dit blog vertelt consultant Lidia Bonder over de ervaringen van Defacto. In een volgend blog lees je hoe Rijnstate deze nieuwe projectvorm heeft ervaren.

Consultant Lidia Bonder
We zijn inmiddels enkele weken op weg met het implementatietraject bij Rijnstate. Het project heeft – door de coronacrisis — een vorm gekregen die wij én Rijnstate vooraf niet hadden bedacht. Intern hadden wij al een tijd het idee om projecten wat meer op afstand uit te gaan voeren, maar het kwam er nog niet zo van. Voor enkele projecten waren we wekelijks bij de klant aanwezig, maar met regelmaat vroegen we ons af of we op afstand dezelfde kwaliteit zouden kunnen leveren.

Koudwatervrees

Het begin van het implementatietraject met Rijnstate viel ongeveer samen met de intelligente lockdown in Nederland en zo startten we in een keer het project volledig remote op. Vanuit Rijnstate en vanuit ons hadden we een korte periode van koudwatervrees – zou het uitvoeren van een project wel volledig op afstand mogelijk zijn?

CAPP Agile voor projectvoortgang

Inmiddels kunnen we stellen dat we al erg goed op weg zijn. Belangrijke inrichtingskeuzes worden gemaakt en cursussen, artikelen en skills worden al ingericht. We gebruiken CAPP Agile Learning zeer actief als omgeving om de projectvoortgang bij te houden en informatie met elkaar te delen. Daarnaast merken we dat de zandbakomgeving van CAPP LMS veel intensiever wordt gebruikt om tijdens de projectfase het LMS goed te leren kennen en inrichtingskeuzes uit te proberen.

Wanneer is aanwezigheid noodzakelijk?

Ondanks dat remote werken ons goed afgaat, kijken we er ook naar uit om weer langs te komen. Tegelijkertijd brengt het ons als organisatie ook veel. We kunnen al een aantal momenten in een project identificeren, waarbij het absoluut gewenst is om aanwezig te zijn. Met een online demo van functionaliteiten en op afstand overleggen kunnen we uit de voeten, maar de ideale manier om op afstand in workshopverband te werken hebben wij nog niet ontdekt (tips zijn natuurlijk welkom!).

Het uitleggen van inrichtingskeuzes en de start van het inrichten van certificaten zijn voorbeelden van die momenten, waarop jullie ons na coronatijd zeker kunnen verwachten. Tot die tijd hebben wij het geluk minder reisuren te maken en daarmee houden we hiervoor net even wat meer ruimte over in de agenda.

Meer weten?

Meer weten over de implementatie van onze oplossingen? Bekijk de implementaties-pagina voor een uitgebreide toelichting op onze projectmethodiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.