Nederland en Duitsland, buren met digitaal wereldse verschillen

Lennart | | Leestijd: ± 1 min.

Onze sales manager Arnoud Knoeff was uitgenodigd om op 18 oktober een korte lezing te geven in Duitsland tijdens een netwerkbijeenkomst van Gesundheitswirtschaft Nordwest. Er waren twee voordrachten, de eerste werd gehouden door Marc Fiedler, van Blackout Technologies en ging over robotisering en gebruik van Artificial Intelligence binnen de zorg om bijvoorbeeld patiënten met cognitieve beperkingen te ondersteunen. Arnoud sprak namens Defacto over de verschillen tussen Nederland en Duitsland op het gebied van digitale cultuur en het digitaal leren en opleiden in de gezondheidszorg met een LMS.

Tijdens de lezing van Arnoud kwamen onder andere de volgende cijfers naar voren:

Clubabend statistieken

Bovenstaande cijfers zien er misschien niet uit als grote verschillen, maar wanneer je kijkt naar huishoudens die aangesloten zijn op het internet, is het percentage van Duitsland te vergelijken met Nederland in 2011. In het digitale tijdperk is 7 jaar een wereld van verschil.

Na te hebben verteld over de verschillen tussen Nederland en Duitsland, heeft Arnoud het gehad over digitalisering in de zorg in Nederland. Hier ging het onder andere over voordelen voor de organisatie zelf, zoals het besparen van tijd en kosten, vereenvoudiging van accreditering, maar ook hoe men door middel van digitalisering een aantrekkelijke werkgever wordt. Uiteraard kwamen ook de voordelen voor medewerkers aan bod, zoals meer eigen verantwoordelijkheid, leren waar en wanneer men wil, betere ondersteuning bij alledaagse werkzaamheden en vakbekwaam blijven.

Clubabend Bremen

Arnoud zijn verhaal werd met enthousiasme ontvangen en er waren vele interessante vragen en reacties. Men was met name nogal gechoqueerd dat de wereld er op 100 km afstand van Bremen er digitaal zo anders uitziet.

Wil je nog meer weten over de verschillen tussen Duitsland en Nederland, onze consultant Cathrin Prins schreef al eerder een blog over dit onderwerp. Ben je geïnteresseerd in de verschillen in Europa op digitaal vlak, dan kun je meer inzicht krijgen en zelf vergelijkende grafieken maken met de Digital Scoreboard van de Europese Commissie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.