Product-update februari: eigen video's gebruiken, visualisatie leerinspanningen en autorisatiematrix

Michel | | Leestijd: ± 2 min.

De afgelopen periode hebben we weer verschillende grotere en kleinere vernieuwingen doorgevoerd in CAPP LMS. In ons maandelijkse overzicht lichten we enkele van deze vernieuwingen uit, zoals eenvoudig eigen media gebruiken en de nieuwe autorisatiematrix.

Zelf gehoste video's gebruiken

Het video-leerelement in CAPP LMS maakt het mogelijk om video's van de populaire platforms als YouTube en Vimeo los te bekijken of op te nemen in een cursus. Sinds kort ondersteunen we ook video's in mp4-formaat die elders worden gehost, bijvoorbeeld op een eigen server. Het toevoegen van dit type video's is net zo eenvoudig als bij andere platforms: kopieer en plak de link naar het mp4-bestand in het URL-veld van het leerelement. In de browser kan de video meteen worden afgespeeld.

Eigen video's rechtstreeks afspelen

Visuele inzichten in leerinspanningen

Ook tonen we vanaf nu aanvullende inzichten over de leerinspanningen van medewerkers op het dashboard van de Course builder-app. Daarbij kijken we naar e-learning modules, video's en artikelen. De grafiek toont per dag de activiteit van gebruikers over de periode van een jaar. Hoe donkerder de kleur van de grafiek, hoe meer pogingen er die dag zijn gedaan. Door met de muis op een specifieke dag te gaan staan, wordt getoond hoeveel pogingen er die dag zijn gedaan.

Grafiek met leerinspanningen

Autorisatiematrix

In onze vorige productupdate besteden we al aandacht aan de zogeheten vereistenmatrix, dat in één oogopslag de vereisten voor alle medewerkers toont. Onlangs introduceerden we een nieuwe matrix die de autorisaties van gebruikers inzichtelijk maakt. Deze zogeheten autorisatiematrix toont binnen de Backoffice-app op een overzichtelijke manier wie toegang heeft tot bepaalde applicaties van CAPP LMS. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om gemakkelijker de vinger aan de pols te houden als het gaat om machtigingen en snel te zien wie bijvoorbeeld beoordelaar of certificaatmanager is.

Autorisatiematrix

Andere vernieuwingen

Tot slot hebben we nog een aantal kleinere vernieuwingen die we ook nog graag onder de aandacht brengen. Zo is het nu mogelijk om te zoeken op een gebruiker in de Backoffice en kan een beoordelaar de skill voortaan bekijken zoals een gewone gebruiker deze ziet. Nadat we eerder dit jaar al de eventsfunctionaliteit flink onder handen hebben genomen (events met meerdere onderdelen), hebben we op basis van feedback de functionaliteit nog verder verbeterd. Zo kunnen berichten aan deelnemers vanuit de beheerapplicatie (Event planner) worden verstuurd en bestaande berichten beheerd. Ook kunnen ingeschreven gebruikers met één druk op de knop als aanwezig worden gemarkeerd.

Meer weten?

We blijven uiteraard verder bouwen aan nieuwe features en verbeteringen in onze software. Dit doen we volgens het principe van continuous delivery, dat wil zeggen dat we voortdurend updates uitbrengen waarvan al onze klanten meteen kunnen profiteren. Wilt u weten hoe dit precies werkt, download dan hieronder ons whitepaper.

Meer weten over de voordelen van Software-as-a-Service?

Laat uw gegevens achter en download ons whitepaper met daarin alle informatie.