Questionnaire – de docenten-app

Els Hoekstra Els Hoekstra | | Leestijd: ± 2 min.

In het laatste kwartaal van 2020 zijn we begonnen met een eerste questionnaire, over de docenten-app. Een app die door vele klanten gevraagd wordt, omdat blijkt dat de autorisatie van event manager in CAPP LMS te breed is voor een docent van een gepland event.

Voor het ontwerp van deze app hebben we daarom om de mening van onze klanten gevraagd. In november kregen zij van ons een vragenlijst, zodat we meer inzicht kregen in onder andere hoe de verwerking van een gepland event plaatsvindt, wat de rol van de docent hierin is en waar de docenten-app vooral aan moet voldoen. Veel antwoorden bevestigen het beeld wat we voor ogen hadden met de docenten-app. Hieronder bespreken we enkele opvallende uitkomsten uit het onderzoek.

Questionnaire

Het is niet altijd aan de docent om de aanwezigheid of een beoordeling te verwerken in CAPP LMS. Wel zijn zij degene die beslissen of het voldoende was, maar de verwerking hiervoor ligt bij de administratie. Dit heeft als reden dat de docent anders te veel ziet in het LMS. Het nadeel hiervan is dat van de deelnemer alleen de aanwezigheid wordt verwerkt, terwijl de beoordeling en het cijfer minstens zo belangrijk kunnen zijn.

Wel bestaat onder de respondenten de wens dat er meer dan alleen de aanwezigheid wordt verwerkt, wat aan de docent zelf is om uit te voeren. In de docenten-app is daarom de mogelijkheid om naast de aanwezigheid ook de beoordeling, eventueel met cijfer en feedback, door te voeren.

Op de vraag of de docenten hun eigen events mogen inplannen, zien we dat ook hierin ons beeld wordt bevestigd. Bijna elke klant geeft aan dat dit niet wenselijk is. Deze functionaliteit is daarom ook niet ontwikkeld bij de eerste versie van de docenten-app.

Bij alle klanten die deelnamen aan het onderzoek, wordt er gewerkt met externe docenten. Zij hebben geen toegang tot de event planner app, omdat ook zij te veel inzage zouden krijgen. Op de vraag of de externe docent toegang krijgt tot de docenten-app, zijn de meeste klanten voorzichtig positief, met als twijfel of het wel veilig is. Bij deze willen we je dan ook verzekeren, dat een docent via de docenten-app toegang heeft tot zijn of haar eigen geplande events en niet bij de events van andere docenten kan.

Welke functionaliteiten klanten sowieso terug willen zien in de docenten-app? Er worden verschillende zaken benoemd, maar degene die er uitspringen en waarvan ook wij vinden dat deze sowieso in de eerste versie thuishoren, zijn:

  • Het plaatsen en lezen van berichten voor en door deelnemers
  • Het verwerken van de aanwezigheid
  • Alleen toegang tot de events waar de docent aan toegewezen is in plaats van toegang tot de overige events
  • En het belangrijkste, het verwerken van de aanwezigheid en de beoordelingen.

Bij het ontwikkelen van de docenten-app heeft de nadruk gelegen op de eenvoud die de docent moet ervaren om bovenstaande zaken snel en makkelijk te kunnen verwerken, vooral vanaf zijn of haar telefoon. In slechtst enkele kliks is binnen korte tijd de administratieve kant van een gepland event afgerond. Daarnaast heeft de docent inzicht in de deelnemers, in de locatie en het tijdstip en kan de docent met de deelnemers communiceren door berichten te posten.

De laatste hand wordt gelegd aan de eerste versie van de docenten-app en we verheugen ons erop, om op zeer korte termijn het grote nieuws te brengen dat de app live is. Als klant ontvang je hiervan bericht via Intercom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.