Conversie van historische LMS-data naar CAPP probleemloos

Het afgelopen jaar ben ik regelmatig bezig geweest met het converteren van historische data uit andere LMS-systemen naar ons LMS CAPP. Dat is niet altijd een eenvoudige klus, maar juist voor ons als echte ICT-ers is het een grote uitdaging die we graag aangaan.

En met succes! Tot nu toe is het ons altijd gelukt de data uit andere LMS-en naar CAPP te converteren en daar hebben we onze opdrachtgevers best wel blij mee gemaakt.

En als je dat één keer hebt gedaan, dan kun je dat natuurlijk herhalen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat conversies niet allemaal hetzelfde zijn. Dus echt standaardiseren kun je ze niet, maar ik ben er van overtuigd dat we er altijd wel uitkomen. Andere objecten en een ander gebruik van de applicatie vragen een eigen manier van aanvliegen. Delen komen bekend voor, andere delen zijn compleet nieuw en maar twee van de aangeleverde bronnen zijn exact hetzelfde als de vorige keer. Eigenlijk is dat een nadeel. Als alles nieuw is, wordt alles driedubbel gecontroleerd. Als er iets hetzelfde is, wordt er minder aandacht aan besteed. Dat hebben we tenslotte al eens gedaan, dat kennen we al. Geef mij dus maar een compleet nieuw format.

Kost misschien iets meer tijd, maar wel alles driedubbel gecontroleerd.

Meer artikelen

  1. Uprise 2017 Dublin

    Uprise 2017 Dublin

    Met een pint kraanwater in mijn hand luisterde ik naar een gesprek over bitcoin. Een complex onderwerp, zelfs voor de mensen die zich daar dagelijks mee bezig houden. Tijdens de afsluitende netwerkborrel op Uprise 2017 in Dublin was dit het moment... Lees verder

  2. Consultant Bastiaan Barelds: We kijken naar wat er speelt bij de klant
  3. 5 keer Masie over Masie, Learning 2017 is begonnen!
  4. De huidige stand van zaken en de sociaal-cognitieve leertheorie
  5. Wordt teamwork opnieuw gedefinieerd?