Opleiders in de zorg werken, aangestuurd door CZO Flex Level, aan een flexibilisering van vervolgopleidingen voor verpleegkundigen en medisch ondersteunende beroepen, gebaseerd op Entrusted Professional Activities (EPA's). Organisaties die EPA-onderwijs willen ondersteunen gebruiken veelal losstaande softwareapplicaties, die niet of onvoldoende op elkaar aansluiten.

Digitale leeromgeving en portfolio ineen

De totaaloplossing EPAspoort combineert de kracht en veelzijdigheid van de digitale leeromgeving CAPP LMS met een gebruiksvriendelijk digitaal portfolio dat de student en diens supervisor centraal stelt. Waar losse portfolio's uitsluitend het portfoliobeheer aanbieden, ondersteunt EPAspoort de gehele workflow van aanmelding, theoretisch- en praktijkleren, toetsing, (voortgangs)rapportage, het toevertrouwen van zelfstandigheidsniveaus tot en met de certificering van de student aan toe (afronding opleiding).

Ontwikkeld voor en met de markt

EPAspoort is ontwikkeld in samenwerking met het UMCG uit Groningen, het MUMC+ uit Maastricht en het RadboudUMC uit Nijmegen. Zij zijn theorieaanbieders binnen hun regio en koploper voor de acute zorg. In het najaar van 2020 zijn UMCG en MUMC+ gestart met EPA-onderwijs voor de Basis Acute Zorg.

"In plaats van een extra systeem met meer beheerlast kunnen we met EPAspoort aansluiten bij onze bestaande leeromgeving CAPP LMS. Hiermee bieden we één plek voor student, docent en praktijkbegeleider om het gehele opleidingsproces te faciliteren."

Gijs Bruntink, Adviseur Informatiemanagement UMCG

Voordelen van de EPA-totaaloplossing

 • Focus op student en begeleider

  Focus op student en begeleider

  Eén omgeving voor leren en portfolio: automatisch up-to-date; ondersteunt het leerproces, communicatie en notificaties.

 • Lagere total cost of ownership

  Integratie van opleiden, organisatie/workflow en portfolio-opbouw

  Lagere total cost of ownership door vermindering van beheer en minder applicaties en procesoptimalisatie.

 • Inzicht in zelfstandigheid

  Inzicht in zelfstandigheid

  Inzicht in zelfstandigheid op organisatie- en afdelingsniveau: welke medewerkers zijn voor welke zorg zelfstandig of ondersteunend inzetbaar?

 • Ontwikkeld met en voor de markt

  Ontwikkeld met en voor de markt

  Gezamenlijk ontwikkeld met koplopers van de acute zorg. Ook werken we samen met diverse STZ-ziekenhuizen.

 • Veelzijdige toepassingen

  Veelzijdige toepassingen

  Ondersteunt loopbaanontwikkeling, mobiliteit en bedrijfsvoering.

 • (Automatische) uitwisseling

  (Automatische) uitwisseling

  Draagt zorg voor de (automatische) uitwisseling van EPA's tussen instellingen, zoals beoogd door CZO Flex Level.

Digitale leeromgeving en portfolio ineen

Persoonlijke leeromgeving

CAPP Learning is een persoonlijke leeromgeving voor de medewerker: bewijslast opbouwen, lessen volgen en toetsen maken. Voorziet in een geïntegreerde authoringomgeving voor het creëren van toetsen en content. Ondersteunt diverse soorten beoordelingen, vastleggen van leren op de werkplek en 360 Feedback.

Meer over CAPP Learning

Onderdeel van CAPP LMS
Performance Support, informeel leren & kennisdelen

Performance Support, informeel leren & kennisdelen

CAPP Agile Learning biedt ondersteuning voor Performance Support. Deze taakgerichte ondersteuning sluit goed aan op de eisen die de zorgpraktijk aan zorgprofessionals stelt. Kleine onderwijseenheden (theorie gekoppeld aan EPA of andere leeractiviteit) worden op het juiste moment, in de juiste dosering en zo dicht mogelijk op de werkplek aangeboden. Daarnaast wordt informeel leren en kennisdelen ondersteund: leren van rolmodellen en interprofessioneel leren vindt plaats op de eigen werkplek.

Meer over Agile Learning

Persoonlijk dashboard voor student

CAPP EPA Portfolio biedt een studentvolgsysteem voor elke organisatie, waarin iedere student automatisch zijn portfolio opbouwt en zijn voortgang bijhoudt in een persoonlijk dashboard. EPA Portfolio biedt realtime inzicht in de zelfstandigheid en rapportages op verschillende niveaus.

Meer over EPA Portfolio

Persoonlijk dashboard voor student

Meer weten over de mogelijkheden van EPAspoort?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek of live demonstratie.