Podcast als leerelement in CAPP LMS
Het geheim achter het serene, aandachtige gezicht van iemand met oordopjes; de kans is tegenwoordig groot dat er naar een podcast geluisterd wordt. In deze tijd waarin schermtijd als vijand wordt gezien en stress een race is om te ontwijken, is het luisteren naar een podcast iets waar je rustig van wordt.
Die drive om op de hoogte te blijven van wat er speelt, kennis op te doen of vaardigheden te leren, is natuurlijk ook van toepassing in een werkomgeving van leren en training. Omdat je medewerkers de podcast kiezen die zij interessant vinden, betrek je hen nog meer in het leerproces. En dat leidt weer tot een hogere drive. Daarnaast tonen studies aan dat luisteren naar informatie zorgt voor een diepgaander begrip en meer betrokkenheid.
De platte tekst van vroeger om iets te leren is nu al zoveel aantrekkelijker in een online omgeving, waar je het te leren materiaal kunt aanvullen met foto's, animaties en video's. Het houdt je aandacht veel beter vast. Aan de andere kant, met visueel geen enkele afleiding, kun je een podcast helemaal in je opnemen. Het is flexibeler, omdat je het ook kunt luisteren tijdens het autorijden, in de sportschool, tijdens het wandelen, koken of op een andere plek waar je het luisteren kunt combineren met een andere taak.
'Het nieuwe leren' is de moderne en boeiende manier om leren te integreren in je huidige content. Je maakt leervormen interactief en je biedt een bredere leerervaring. Naast onze focus op AI helpen we je deze innovatieve leerconcepten te implementeren in je organisatie. Een aantal van onze klanten stelt podcasts al beschikbaar via CAPP. Ze kunnen direct geïntegreerd worden in cursusmodules, beschikbaar gesteld worden als aanvullend materiaal bij specifieke onderwerpen of zelfs als op zichzelf staande leerbronnen.
Met Analytics kun je het succes van deze aanpak meten. Je ziet wat het luister- en leesgedrag van je gebruikers is, hoe effectief de podcasts zijn, en je kunt op basis hiervan het leerproces optimaliseren.
De optie Podcast is beschikbaar in CAPP en kun je nu dus zelf toevoegen. Vind jij dit onderwerp ook interessant en wil jij weten hoe andere organisaties dit hebben gedaan? Laat het ons weten!