Zorg dat leren voor je werkt!

Marian | | Leestijd: ± 1 min.

Een intrigerende slogan die de MUMC+ Academie gebruikt als leidraad voor haar leer- en ontwikkelbeleid. Tijdens een klantbijeenkomst begin dit jaar heeft Michel van Zandvoort, directeur van de Academie zijn visie en de gekozen aanpak toegelicht. In onderstaande fragmenten vatten we zijn inspirerende verhaal samen.

De aanleiding en de visie van de MUMC+ Academie.

Twee belangrijke onderdelen van deze visie op leren is het leren reflecteren van de professional en het creëren van een contextrijke en inspirerende werk/leeromgeving.

In dit fragment licht Michel van Zandvoort toe hoe het werkplekleren en het leren reflecteren binnen MUMC vorm krijgt. Ze noemen het klinisch redeneren, een term in de taal van de werkvloer.

Een passende leeromgeving is ook een zeer belangrijke voorwaarde om de visie te vertalen naar de praktijk. Deze leeromgeving ondersteunt dan het verwerven van competenties, het aantoonbaar bekwaam zijn en de leerondersteuning op de werkplek. En zo’n leeromgeving is in de visie van MUMC meer dan een LMS alleen. In dit fragment worden de keuzes die het MUMC heeft gemaakt toegelicht.

Vragen hierover of meer informatie? Neem contact op met Joep (consultant) of Marian (accountmanager) of bel met 050 3144832.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.