Dagelijks ben jij met verschillende stakeholders in gesprek over zaken zoals persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden of (langdurig) verzuim van zorgpersoneel. Als HR-manager ben jij ook betrokken bij de strategische personeelsplanning en de werving & selectie van goede zorgprofessionals (in opleiding). Daarnaast denk je mee over hoe jouw ziekenhuis aantrekkelijker wordt voor nieuw personeel.

Bij de werving van gekwalificeerd personeel is het van belang dat je weet hoe zelfstandig iemand is. Om dit duidelijk te maken, werken verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen sinds kort met EPA`s (Entrusted Professional Activities). EPA`s brengen de zelfstandigheidsniveaus in beeld waardoor snel duidelijk is hoe een zorgprofessional (in opleiding) ingezet kan worden.

Lever toekomstbestendige zorg met EPA`s van CZO Flex Level (voordelen):

Icon Efficient
Snelle en efficiënte inzetbaarheid van zorgprofessionals (in opleiding);
Icon Laagdrempelig
Laagdrempelige uitwisseling en/of roulatie van gekwalificeerd zorgpersoneel;
Icon Concreet
Aanbieden van concrete (om-)scholingstrajecten voor (nieuw) personeel;
Icon Duurzaam
Vergroten van duurzame inzetbaarheid zorgprofessionals.
Illustratie Uitdagingen

Dagelijkse uitdagingen van HR-managers:

  • hoe vind ik zorgpersoneel met de juiste kwalificaties?
  • hoe stimuleer ik de mobiliteit tussen afdelingen en ziekenhuizen?
  • hoe kan ik bijdragen aan een minder verloop van personeel?
  • welke doorgroeimogelijkheden, kansen en perspectieven hebben we te bieden aan personeel?
  • hoe kan ik afdelingshoofden / managers adviseren bij het opstellen van de strategische personeelsplanning?
  • hoe draag ik bij aan een grotere medewerkerstevredenheid?

EPA totaaloplossing van Defacto

Bij Defacto geloven we als learning softwareontwikkelaar in de meerwaarde van EPA’s in de zorg. Daarom hebben wij volop ingezet op de ontwikkeling van een digitale oplossing om EPA’s te integreren in de dagelijkse praktijk van zorgorganisaties.

In samenwerking met het UMCG uit Groningen en het MUMC+ uit Maastricht ontwikkelden wij een innovatieve EPA totaaloplossing op basis van de standaarden van het CZO Flex level programma.

Wij begrijpen dat jij behoefte hebt aan een betrouwbare totaaloplossing die inzicht geeft in de actuele zelfstandigheidsniveaus van elke zorgprofessional (in opleiding). CAPP EPA Portfolio van Defacto is de geïntegreerde totaaloplossing op het gebied van EPA`s en ondersteunt deze nieuwe manier van opleiden; modulair, flexibel en stapelbaar.

Het CAPP EPA Portfolio biedt een groot gebruikersgemak aan zorgprofessionals (in opleiding), praktijkbegeleiders / supervisors, (praktijk) aanbieders en managers/afdelingshoofden. Ontdek de voordelen!

Map

Persoonlijk dashboard

Via een persoonlijk dashboard heb jij realtime inzicht in belangrijke managementinformatie. Je ziet hier per zorgprofessional (in opleiding) alles op het gebied van leren en ontwikkelen zoals (afgeronde) leertrajecten en (behaalde) zelfstandigheidsniveaus per EPA. Zo weet je snel hoe je zorgprofessionals (in opleiding) efficiënt inzet in de praktijk.

Efficiënte strategische personeelsplanning

Vanuit één centraal overzicht weet jij direct hoe zorgprofessionals (in opleiding) snel en efficiënt ingezet kunnen worden in de praktijk. Daarnaast signaleer jij snel personeelstekorten en speel je hier tijdig op in. Op deze manier draag jij bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering.

Planning
Puzzel

Integratiemogelijkheden met CAPP LMS

Geen andere EPA oplossing is zo compleet als het CAPP EPA Portfolio van Defacto. Doordat alle digitale oplossingen modulair zijn opgebouwd, sluit CAPP EPA Portfolio naadloos aan op de gehele digitale leeromgeving CAPP LMS. Alles rondom leren en ontwikkelen is hierdoor op één centrale plek geborgd.

CZO Flex level programma's

Via het EPA portfolio zijn alle CZO Flex level programma`s met de bijhorende EPA`s beschikbaar. Door bestaande curricula en/of leerpaden te combineren met de curricula vanuit het CZO Flex level-programma, ontstaat een compleet opleidingsaanbod per student. Inkoop van andere systemen of applicaties is zo overbodig.

CZO
Michel van Zandvoort - Directeur van de Maastricht UMC+ Academie
‘We willen naar maatwerk en dat kan met CAPP EPA Portfolio. Loskomen van het one size fits all, en alleen opleiden wat je nodig hebt, dat is de grote uitdaging, en die uitdaging gaan we gezamenlijk aan. Defacto loopt daarin voorop, en we zijn blij dat een ontwikkelaar hierin wil investeren. De opleidingen worden er beter van en de zorg dus ook.’

Ruim 400.000 tevreden gebruikers

UMCG logo
LUMC logo
De Opbouw logo
Lelie zorggroep logo
'Medisch Centrum Leeuwarden logo
Rivas logo
ZINN logo
Meer over onze klanten

Meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van CAPP EPA Portfolio? Download het productsheet!