Als opleidingsziekenhuis ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van praktijkonderwijs voor zorgprofessionals in opleiding. Je bewaakt de kwaliteit van de opleidingen en stakeholders verwachten dat jouw opleidingen de allerbeste resultaten geven.

EPA's, aangestuurd door CZO Flex Level, zijn een grote verbetering in de manier van opleiden in de zorg. Dit is binnen verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen al aangetoond. Vanaf 2019 hebben alle Nederlandse medische vervolgopleidingen hun curriculum volgens EPA’s ingericht en ook internationaal worden EPA`s omarmd.

De EPA systematiek biedt jou deze voordelen:

Icon Scholing
scholing wordt aantrekkelijker voor zorgprofessionals met basisopleiding;
Icon Toekomstgericht
toekomstgerichte manier van opleiden in de praktijk;
Icon Flexibel
flexibel praktijkonderwijs en gerichte content ontwikkeling;
Icon Totaaloplossing
totaaloplossing voor leren en ontwikkelen.
Illustratie Uitdagingen

Vraagstukken waar jij als opleidingsziekenhuis dagelijks mee te maken hebt zijn:

  • Hoe worden resultaten van theorie- en praktijkonderwijs (goed) gesynchroniseerd?
  • Hoe maak ik praktijkopleidingen aantrekkelijk voor zorgprofessionals?
  • Hoe houd ik een totaaloverzicht van de resultaten?
  • Hoe hebben studenten altijd toegang tot een actueel portfolio?

EPA totaaloplossing van Defacto

Bij Defacto geloven we als learning softwareontwikkelaar in de meerwaarde van EPA’s in de zorg. Daarom hebben wij volop ingezet op de ontwikkeling van een digitale oplossing om EPA’s te integreren in de dagelijkse praktijk van zorgorganisaties.

In samenwerking met het UMCG uit Groningen en het MUMC+ uit Maastricht ontwikkelden wij een innovatieve EPA totaaloplossing op basis van de standaarden van het CZO Flex level programma.

Wij begrijpen dat jij behoefte hebt aan een betrouwbare totaaloplossing die inzicht geeft in de actuele zelfstandigheidsniveaus van elke zorgprofessional (in opleiding). CAPP EPA Portfolio van Defacto is de geïntegreerde totaaloplossing op het gebied van EPA`s en ondersteunt deze nieuwe manier van opleiden; modulair, flexibel en stapelbaar.

Het CAPP EPA Portfolio biedt een groot gebruikersgemak aan zorgprofessionals (in opleiding), praktijkbegeleiders / supervisors, (praktijk) aanbieders en managers/afdelingshoofden. Ontdek de voordelen!

Map

Persoonlijk dashboard

Via een persoonlijk dashboard heb jij realtime inzicht in de voortgang van zorgprofessionals (in opleiding). Je ziet informatie op het gebied van (lopende) leertrajecten, opleidingen en zelfstandigheidsniveaus per EPA. Zo weet je snel hoe je zorgprofessional in opleiding efficiënt inzet in de praktijk.

Integratiemogelijkheden met CAPP LMS

Geen andere EPA oplossing is zo compleet als CAPP EPA Portfolio. Doordat alle digitale oplossingen van Defacto modulair zijn opgebouwd, is het CAPP EPA Portfolio geïntegreerd in de gehele digitale leeromgeving CAPP LMS. Alles rondom leren en ontwikkelen is hierdoor op één centrale plek geborgd.

Puzzel
CZO

CZO Flex level programma's

Inkoop van andere systemen of applicaties is zo overbodig omdat via CAPP EPA Portfolio alle CZO Flex level programma`s met de bijhorende EPA`s beschikbaar zijn.

Triny van der Ploeg - Hoofd Zorgopleidingen van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleidingen
'Wij werkten graag mee aan de ontwikkeling van CAPP EPA Portfolio. We zetten binnen dat systeem grote stappen van algemene opleidingen naar maatwerk. Niet meer denken in kolommen, maar in termen van continu opleiden. Een leven lang leren, op basis van EPA-bekwaamheden, dat is de toekomst'

Ruim 400.000 tevreden gebruikers

UMCG logo
LUMC logo
De Opbouw logo
Lelie zorggroep logo
'Medisch Centrum Leeuwarden logo
Rivas logo
ZINN logo
Meer over onze klanten

Meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van CAPP EPA Portfolio? Download het productsheet!