EPA's, aangestuurd door CZO Flex Level, zijn een grote verbetering in de manier van opleiden van zorgprofessionals. De overgang naar EPA`s vraagt om een plek waar alles centraal geregeld is en jij slecht één keer inlogt. CAPP EPA Portfolio van Defacto zorgt ervoor dat jij volledige focus hebt op de begeleiding en voortgang van studenten.

Als praktijkbegeleider / supervisor heb je veel contact met studenten. Je voert gesprekken, geeft feedback en beoordeelt bewijslast. Op basis hiervan bepaal jij hoe zelfstandig studenten kunnen werken. Jouw tijd is kostbaar. Je zit niet te wachten op onnodige administratieve rompslomp omdat je moet inloggen in een aantal systemen / dossier om informatie bij elkaar te krijgen.

Voordelen van EPA's:

Icon Praktijk
Begeleiding en communicatie op één plek;
Icon Inzicht
Snel inzicht in voortgang en resultaten van zorgprofessionals in opleiding;
Icon Eenvoudig
Eenvoudig toekennen van bekwaamheidsniveaus;
Icon Resultaten
Inzicht in (historische) resultaten en bewijslast;
Icon Individueel
Individuele aanpak per zorgprofessional in opleiding.
Illustratie Uitdagingen

Uitdagingen voor werken met EPA`s voor praktijkbegeleiders:

  • Hoe beperk ik alle administratieve rompslomp en kan ik me richten op een goede begeleiding?
  • Hoe krijg ik een totaalbeeld van de voortgang van mijn studenten?
  • Waar kan ik welke informatie, communicatie en bewijslast vinden?
  • Hoe bepaal ik of een zorgprofessional in opleiding zelfstandig kan werken?

EPA totaaloplossing van Defacto

Bij Defacto geloven we als learning softwareontwikkelaar in de meerwaarde van EPA’s in de zorg. Daarom hebben wij volop ingezet op de ontwikkeling van een digitale oplossing om EPA’s te integreren in de dagelijkse praktijk van zorgorganisaties.

In samenwerking met het UMCG uit Groningen en het MUMC+ uit Maastricht ontwikkelden wij een innovatieve EPA totaaloplossing op basis van de standaarden van het CZO Flex level programma.

Wij begrijpen dat jij behoefte hebt aan een betrouwbare totaaloplossing die inzicht geeft in de actuele zelfstandigheidsniveaus van elke zorgprofessional (in opleiding). CAPP EPA Portfolio van Defacto is de geïntegreerde totaaloplossing op het gebied van EPA`s en ondersteunt deze nieuwe manier van opleiden; modulair, flexibel en stapelbaar.

Het CAPP EPA Portfolio biedt een groot gebruikersgemak aan zorgprofessionals (in opleiding), praktijkbegeleiders / supervisors, (praktijk) aanbieders en managers/afdelingshoofden. Ontdek de voordelen!

Map

Persoonlijk dashboard

Via een persoonlijk dashboard heb jij realtime inzicht in de voortgang en communiceer je snel en eenvoudig met jouw studenten. Je ziet informatie op het gebied van (lopende) leertrajecten, opleidingen en zelfstandigheidsniveaus per EPA. Gebruik ook onze app om te communiceren met jouw studenten.

Centraal CAPP EPA Portfolio

Begeleiden, opleiden en leren komt samen op één plek in het CAPP EPA portfolio. Je logt slechts één keer in omdat CAPP EPA Portfolio (automatische) uitwisseling van EPA`s heeft tussen instellingen. Via CAPP EPA Portfolio heb je inzicht in de aangeleverde bewijslast waarop je direct kan reageren. Ook geef je vanuit dit centrale overzicht (formele) beoordelingen aan de student.

Centraal
CZO

CZO Flex level programma's

Via CAPP EPA Portfolio zijn alle CZO Flex level programma's met de bijhorende EPA's beschikbaar. Door bestaande curricula en/of leerpaden te combineren met de curricula vanuit het CZO Flex level-programma, ontstaat een compleet opleidingsaanbod per student. EPA`s

Joost Bakhuizen - Business Development Manager Defacto
'Het systeem is dus niet alleen interessant voor de zorginstelling als geheel maar ook voor de individuele student en begeleider. De student ziet precies hoe zijn of haar opleiding eruitziet, uit welke EPA’s deze bestaat met de daar bijhorende leeronderdelen. Je hebt zo zicht op de voortgang van je opleiding, en ziet bij de start van de opleiding al welke onderdelen je eerder al hebt afgerond binnen de leeromgeving. Als student sta je centraal en kun je communiceren met je begeleiders, leren vanuit je portfolio en zo soepel door je opleiding lopen. En dat blijkt aan te slaan, merken we uit de positieve reacties de we terugkrijgen'

Ruim 400.000 tevreden gebruikers

UMCG logo
LUMC logo
De Opbouw logo
Lelie zorggroep logo
'Medisch Centrum Leeuwarden logo
Rivas logo
ZINN logo
Meer over onze klanten

Meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van CAPP EPA Portfolio? Download het productsheet!