Als zorgprofessional in opleiding zet jij je elke dag maximaal in om de beste zorg te leveren. Je bent gedreven om jezelf te ontwikkelen en je kan niet wachten om volledig zelfstandig te werken. Om dit te bereiken moet je jouw bekwaamheid aantonen. Verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen werken hiervoor met EPA`s (Entrusted Professional Activities). Met EPA`s maak je jouw inzetbaarheid op professionele beroepsactiviteiten (voor anderen) inzichtelijk. Anderzijds heb jij heldere verwachtingen bij jouw groei- en ontwikkelmogelijkheden.

De voordelen van EPA`s voor jou als zorgprofessional

Icon Efficient
je bent sneller inzetbaar in de praktijk door gericht te werken aan kennis, vaardigheden en competenties;
Icon Flexibel
je bent flexibel inzetbaar op verschillende afdelingen als dit gewenst is;
Icon Duidelijk
het is vooraf duidelijk wat van je wordt verwacht en wat nodig is om jouw voortgang aan te tonen;
Icon Gericht
omscholing wordt makkelijker en sneller waardoor jouw loopbaan leuk en boeiend blijft;
Icon Ontwikkeling
programmatische toetsing met focus op continue ontwikkeling.
Illustratie Uitdagingen

Als zorgprofessional in opleiding heb jij dagelijks met deze vraagstukken te maken:

 • Welke stappen moet ik zetten om zelfstandig inzetbaar te worden?
 • Hoe maak ik mijn voortgang inzichtelijk?
 • Waar bewaar ik mijn bewijslast?
 • Wat zijn mijn doorgroeimogelijkheden?
 • Hoe kan ik me flexibel en efficiënt laten omscholen?

EPA totaaloplossing van Defacto

Bij Defacto geloven we als learning softwareontwikkelaar in de meerwaarde van EPA’s in de zorg. Daarom hebben wij volop ingezet op de ontwikkeling van een digitale oplossing om EPA’s te integreren in de dagelijkse praktijk van zorgorganisaties.

In samenwerking met het UMCG uit Groningen en het MUMC+ uit Maastricht ontwikkelden wij een innovatieve EPA totaaloplossing op basis van de standaarden van het CZO Flex level programma.

Wij begrijpen dat jij behoefte hebt aan een betrouwbare totaaloplossing die inzicht geeft in de actuele zelfstandigheidsniveaus van elke zorgprofessional (in opleiding). CAPP EPA Portfolio van Defacto is de geïntegreerde totaaloplossing op het gebied van EPA`s en ondersteunt deze nieuwe manier van opleiden; modulair, flexibel en stapelbaar.

Het CAPP EPA Portfolio biedt een groot gebruikersgemak aan zorgprofessionals (in opleiding), praktijkbegeleiders / supervisors, (praktijk) aanbieders en managers / afdelingshoofden. Ontdek de voordelen!

Map

EPA Portfolio

Voor de aantoonbaarheid van jouw zelfstandigheidsniveau (level of entrustment) is het belangrijk dat jij bewijslast verzamelt. Met het CAPP EPA Portfolio werk je in één dossier waar alle verslaglegging, communicatie en bewijslast wordt opgeslagen. De meeste activiteiten worden zelfs automatisch gelogd waardoor jij op elk moment een up-to-date EPA Portfolio hebt. Gebruik onze app om bewijslast direct te uploaden of te communiceren met jouw begeleider(s).

Alles op 1 centrale plek geregeld

Dit bewaar jij in jouw CAPP EPA Portfolio:

 • persoonlijke opleidings- en leerdoelen;
 • verslagen van theorie- en praktijkopdrachten;
 • resultaten van toetsen en examens;
 • certificeringen en diploma`s;
 • gespreksverslagen (low-stakes);
 • beoordelingen (high-stakes);
 • feedback (onder andere 360 graden feedbackrapporten);
 • toegekende zelfstandig per EPA;
 • schriftelijke interactie met begeleiders;
 • voortgangsbeoordelingen.
Centraal
Dashboard

Persoonlijk dashboard

Via een persoonlijk dashboard heb jij realtime inzicht in de voortgang van jouw resultaten en communiceer je eenvoudig en snel met jouw begeleider(s). Je ziet alle informatie op het gebied van lopende leertrajecten, curricula, opleidingen en zelfstandigheidsniveaus per EPA. Ook zie je of jouw bewijslast is goedgekeurd en je nieuwe feedback hebt gekregen.

Feedback verzamelen

Feedback vormt belangrijke bewijslast binnen het EPA onderwijs en met CAPP EPA Portfolio verzamel je eenvoudig feedback. Zo stel je eenvoudig zelf feedbackvragenlijsten. Zodra jouw medestudenten en/of praktijkbegeleider / supervisor reageren, ontvang je direct een notificatie. Vervolgens bepaal jij of je deze feedback opvoert als bewijslast.

Feedback
Triny van der Ploeg - Hoofd Zorgopleidingen van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleidingen
'Wij werkten graag mee aan de ontwikkeling van CAPP EPA Portfolio. We zetten binnen dat systeem grote stappen van algemene opleidingen naar maatwerk. Niet meer denken in kolommen, maar in termen van continu opleiden. Een leven lang leren, op basis van EPA-bekwaamheden, dat is de toekomst'

Ruim 400.000 tevreden gebruikers

UMCG logo
LUMC logo
De Opbouw logo
Lelie zorggroep logo
'Medisch Centrum Leeuwarden logo
Rivas logo
ZINN logo
Meer over onze klanten

Meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van CAPP EPA Portfolio? Download het productsheet!