Transparantie met CAPP LMS bij de Sana Kliniken in Duisburg

Simon ten Broeke | | Leestijd: ± 1 min.

Sinds 2019 maken de Sana Kliniken, een organisatie bestaande uit ruim 70 ziekenhuizen en zorginstellingen met meer dan 35.000 medewerkers verspreid over heel Duitsland, gebruik van CAPP LMS. Sinds kort is ook de kliniek in Duisburg live met CAPP LMS. Petra Freesen (opleidingsverantwoordelijke) vertelt over CAPP LMS binnen Sana (Duisburg).

Met de introductie van CAPP LMS bij de Sana Kliniken in Duisburg (Duitsland) zijn er voor de gebruikers nieuwe, interessante, leermiddelen geïntroduceerd en voor de leidinggevenden veel nieuwe rapportages en overzichten. Met name het aanbod van facultatieve leeronderdelen is vergroot. Maar er zijn ook belangrijke veranderingen bij de verplichte trainingen, omdat e-learning over basis-hygiëne, ontwikkeld in Duisburg, nu wordt gebruikt in alle Sana Kliniken (ruim 70 klinieken) in Duitsland. Voor het ontwikkelen van de content is Agile Air gebruikt en voor de ondersteuning op de werkplek (performance support) is dat Agile QR.

Het realtime weergeven van het Kwaliteitspaspoort is een grote stap voorwaarts voor alle gebruikers binnen Sana. Nu kunnen alle verplichte trainingen centraal worden gevolgd op één platform, CAPP LMS, en alle rapportages beschikbaar voor afdelingen, of de hele kliniek. Dat maakt het voor leidinggevenden makkelijk om te sturen. Petra Freesen zegt hierover: "Het is veel overzichtelijker, omdat alles op één plek staat. Vroeger waren er slechts twee evaluaties per jaar, nu zie ik alles direct en realtime. De transparantie is van 0 naar 100%!"

Ook het laagdrempelig en snel kunnen plannen van onderwijs heeft het werk verder vereenvoudigd voor het team dat verantwoordelijk is voor bijscholing (zie foto). CAPP LMS ondersteunt de eigen verantwoordelijk en regie van de professionals, waardoor Petra Freesen en haar team tijd besparen. Ook worden er geen losse lijstjes meer bijgehouden, wat veel tijd bespaard.

Sana Duisburg

Een ander voordeel van CAPP LMS is de mogelijkheid om specifieke informatie te bieden voor andere systemen. Zo wordt bijvoorbeeld de dienstenplanning vereenvoudigd, omdat relevante informatie zoals inschrijvingen uit CAPP LMS nu in het roostersysteem wordt overgenomen.

Zelf aan de slag

Wil jij zelf aan de slag of ben je zoekende wat een LMS voor jou te bieden heeft? Doe onze kosteloze LMS-vragenlijst of neem contact op via de chat rechtsonder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.