Content maken met AI ondersteuning in Agile Air

Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 2 min.

Met de snelle opkomst van AI-toepassingen voor leren en ontwikkelen is Defacto ook al een tijd bezig met het uitrollen van diverse ontwikkelingen om het maken van content nog sneller, laagdrempeliger en op maat te maken. Door de komst van AI-ondersteuning nemen we opnieuw een onzichtbare barrière weg binnen organisaties om contentcreatie op de werkvloer te laten plaatsvinden.

Agile Air met AI

In Agile Air zijn verschillende vormen van AI-ondersteuning beschikbaar voor auteurs van E-Learning content. Al reeds voor de zomer is de eerste AI ondersteuning voor content ontwikkelaars in Agile Air beschikbaar gesteld om content samen te vatten.. Daarnaast is het intussen mogelijk om toetsvragen in Agile Air te laten genereren via AI. De ontwikkelde hoofdstukken uit een space worden gebruikt als input voor het genereren van een passende toets. Hierbij houdt het AI-model vanzelfsprekend rekening met spelregels om goede toetsvragen te stellen. Spelregels t.a.v. wat is een goede toetsvraag, het aantal vragen, vragen over alle inhoud en het niveau van de vragen.

Zo wordt het voor elke auteur mogelijk om snel en laagdrempelig goede toetsvragen te ontwikkelen bij de reeds geschreven content. Immers is het ontwikkelen van toetsvragen een kunst die niet iedereen beheerst terwijl veelal wel een noodzakelijk onderdeel van contentontwikkeling is.

AI contentcreatie

Andere ontwikkelingen op het gebied van AI

Naast het ontwikkelen van content met hulp van AI zijn er bij Defacto nog diverse andere AI-experimenten gaande. Met deze experimenten kijken we hoe we L&D afdelingen op andere manieren met AI kunnen ondersteunen. Hierover zullen we via onze nieuwsbrieven en andere kanalen meer delen.

Maar natuurlijk heb je als klant wel één zekerheid, onze customer success ondersteuning vindt gewoon 'ouderwets' plaats door onze collega's die elke dag beschikbaar zijn voor alle vragen.

Gegevensbescherming

De enige data die naar de API van OpenAI gaat is de E-learning content. Vanzelfsprekend worden er geen persoonsgegevens gedeeld met de AI. Organisaties kunnen er daardoor vanuit gaan dat het gebruik van AI binnen Agile Air op een veilige manier plaatsvindt.

Daarnaast is het gebruik van AI optioneel en kan door middel van een instelling worden aangezet.

Zelf content maken met AI?

Wil jij zelf aan de slag met het maken van content met AI-ondersteuning? Vul dan onderstaand formulier over Agile Air in en zie hoe jij aan de slag kunt met het sneller, laagdrempeliger en meer op maat ontwikkelen van content.

Zowel de header afbeelding als de afbeelding in de blog zijn gegenereerd met AI op basis van de tekst van de blog. We zijn ons dus ook bewust van eventuele typo's in de afbeelding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.