Defacto werkt al 30 jaar zo!

2017 is het jaar dat Defacto 30 jaar bestaat en dat was reden voor een feestje. Op 16 juni stond de tuin van Zuiderpark 3 vol met (oud-)collega's, familie en vrienden. Onder het genot van een drankje en de Defacto band werd de afgelopen 30 jaar goed gevierd.

Een barbecue, gebak, Holy Water gin, lampjes en een vuurkorf. Het grind waar normaal auto's geparkeerd staan was nu het toneel voor een zomers tafereel met een partytent in het midden. Met ruim honderd man hing er een gezellige en knusse sfeer waar iedereen warm onthaald werd.

Sfeerplaatje

Niet alleen Defacto heeft een verjaardag te vieren, ook het pand heeft een jubileum te vieren. 135 jaar geleden in 1882 werd het gebouwd door Jan Alken die het pand Harep Senang noemde wat ‘blije passie’ betekent. Beno Hofman, het geheugen van Groningen, vertelde geanimeerd over de geschiedenis van het pand en die van het Zuiderpark.

Inmiddels is het pand meerdere eigenaren verder en kocht Hans Veeger de stadsvilla in 1999. In de loop der jaren hebben buurtkinderen in de bosjes een hut gemaakt. Tijdens de feestelijkheden kregen de kinderen van de hut in de bosjes ook hun eigen nummerbordje 'Zuiderpark 3A'. Ter ere daarvan kon iedereen een rondleiding krijgen in de hut.

Onthulling bord

Onthulling bord

Defacto zelf kreeg ook een nieuw bord. Het nieuwe glazen bord werd onder luid applaus onthuld. Kunstenaar Louwrens Ellens legde uit dat hij het bord simpel heeft gehouden zodat het niet afleidt van de mooie villa. Samen met Frits Ypeij en Matthijs Kuiper ontwierp hij het bord wat past bij de Defacto huisstijl. Natuurlijk zou het geen softwarebedrijf zijn zonder automatisering. De verlichting in het bord heeft zijn eigen software gekregen zodat het automatisch aan en uitgaat.

Defacto band

Het hoogtepunt van de avond was de Defacto band die, nu al, klassiekers opvoerde zoals het Defacto lied ('Defacto werkt al jaren zo'). Ook Milda ontving luid applaus voor haar politieke lied over Rusland in het Litouws. Tussen de liedjes door blikte Hans terug op de afgelopen 30 jaar Defacto. De lessen die hij geleerd heeft: je kan alleen maar ondernemer zijn als je privé en werk niet gescheiden houdt. En: het is geweldig om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Meer artikelen

 1. De juiste manier van leren op het juiste moment met de '5 moments of need'
 2. Een jaar in vogelvlucht

  Een jaar in vogelvlucht

  Waar je deze dagen ook heen kijkt, overal kom je ze tegen: de jaaroverzichten. De kranten, online nieuwsbladen, tv-programma’s zijn er vol van. Zelfs op de sociale media kun je er niet omheen. Iedereen vertelt wat er gebeurd is. Iedereen vertelt wat... Lees verder

 3. Defacto presenteert nieuwe versie van CAPP

  Defacto presenteert nieuwe versie van CAPP

  Op donderdag 30 november werd er in Slot Doddendael bij Nijmegen het eerste van de in totaal vier klantenpanels gehouden. De focus lag op de nieuwe versie van CAPP: CAPP 12. Het slot met zijn historische setting bood een goed moment om de geschiedenis... Lees verder

 4. Defacto werkt niet samen met Mediation Agency

  Defacto werkt niet samen met Mediation Agency

  Het is ons ter ore gekomen dat Mediation Agency namens De-Facto consumenten aanmaningen verstuurt. Wij willen via deze weg laten weten dat wij hier niets mee van doen hebben. Wij vinden het heel vervelend dat dit gebeurt en adviseren iedereen juridisch... Lees verder

 5. RIVM wint award voor beste corporate academy 2017

  RIVM wint award voor beste corporate academy 2017

  De beste corporate academy van Nederland. Zo mag het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haar academy nu noemen. Tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (NSCU) ontving de RIVM de award. “Daar... Lees verder