Defacto introduceert geïntegreerde totaaloplossing voor EPA-onderwijs

EPAspoort: Theorie + Praktijk + Toetsing + Portfolio + Certificering

Defacto | | Leestijd: ± 2 min.

Theorieaanbieders, van de op EPA's gebaseerde CZO Flex Level vervolgopleidingen voor verpleegkundigen en medisch ondersteunende beroepen, gebruiken veelal losstaande softwareapplicaties voor verschillende doelen (portfolio, cursusadministratie en leeromgeving). Deze systemen sluiten meestal niet (goed) op elkaar aan. De EPA-totaaloplossing EPAspoort integreert al deze losstaande softwareapplicaties in een alles-in-één-oplossing met een moderne leeromgeving, inclusief cursusadministratie én een gebruiksvriendelijk digitaal portfolio waarin de student en supervisor centraal staan.

Onderdeel van CAPP LMS

EPAspoort is onderdeel van CAPP LMS, dat alle volwaardige leerfunctionaliteit biedt die zowel (theorie-)aanbieder als student als supervisor verwacht. Dit moderne LMS heeft eigen regie als uitgangspunt en is geïnspireerd op hooggewaardeerde apps als Spotify, Netflix en YouTube, zodat de student altijd over een persoonlijke leeromgeving beschikt!

Infographic EPA-onderwijs

CAPP LMS is een Real SaaS-oplossing en wordt door zowel vier UMC's als tientallen specialistische- en algemene ziekenhuizen gebruikt. Zet, dankzij de integratie met het EPA Portfolio, eenvoudig leeronderdelen van het LMS (artikelen, video's, e-learning, events en praktijkbeoordelingen) in als low en high stakes bewijslast van de EPA's.

Opbouwen opleidingen

In EPAspoort richt de theorieaanbieder de opleidingen van het CZO in met daarin de EPA's. Per EPA kan de theorieaanbieder op elk zelfstandigheidsniveau aangeven welke bewijslast hier moet worden opgebouwd vanuit de theorie en praktijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leeronderdelen uit CAPP Learning en (reflectie)opdrachten.

De inhoud van een EPA in de EPA-app

De inhoud van een EPA

Ondersteunt de gehele workflow

Waar losse portfolio's uitsluitend het portfoliobeheer aanbieden, ondersteunt EPAspoort de gehele workflow van aanmelding, theoretisch- en praktijkleren, toetsing, (voortgangs)rapportage, het toevertrouwen van zelfstandigheidsniveaus tot en met de certificering van de student aan toe (afronding opleiding).

Naast de student zelf, heeft de begeleider (supervisor of praktijkopleider) realtime inzicht in de studievoortgang van zijn studenten en kan levels toevertrouwen om EPA's te behalen. Tevens kan hij communiceren met de student en aangeven of de student op schema ligt. De begeleider heeft hiermee het totaalbeeld vanuit een eigen dashboard.

Minimale inspanning, maximale regie

De student werkt vanuit één omgeving waarin het leerproces en portfolio samenkomen in een gebruiksvriendelijke en persoonlijke interface. Hij bouwt automatisch zijn bewijslast op; onderdelen die in meerdere EPA's of opleidingen voorkomen, hoeven niet nogmaals te worden behaald. Zo heeft de student met minimale inspanning maximale regie, inzicht in zijn voortgang en kan zichzelf spiegelen aan andere opleidingen.

Basis Acute Zorg

De EPA-applicatie is ontwikkeld in directe samenspraak met twee UMC’s en wordt sinds 1 oktober 2020 reeds ingezet in de opleiding Basis Acute Zorg in het Maastricht UMC en gaat per 1 november van start bij het UMC Groningen.

Kortom, EPAspoort: een geïntegreerde oplossing voor EPA-onderwijs die theorie, praktijk, toetsing, portfolio én certificering combineert en daarbij de student en supervisor centraal stelt. Ontwikkeld vanuit de praktijk en reeds ingezet op de werkvloer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.