CAPP LMS en Power BI, hoe werkt dat?

Jan Lulof | | Leestijd: ± 2 min.

Steeds vaker krijgen we van klanten en prospects de vraag: Is het mogelijk om data uit CAPP LMS in Power BI, of een andere BI-tool, te ontsluiten? Het korte antwoord: Ja! Het kan niet alleen, we hebben het ook al heel vaak gerealiseerd. Deze blog is dan ook bedoeld om dieper in te gaan op de meerwaarde van het integreren van data uit CAPP LMS in Power BI en de stappen om dat te doen.

Toegevoegde waarde

Binnen CAPP LMS vind je alle data over leren en compliance, zogeheten learning analytics. Deze data is op allerlei manieren beschikbaar. Het is dus niet nodig om puur voor de inzichten in certificering en compliance een koppeling te maken tussen CAPP LMS en Power BI. Maar wanneer heeft dit wel toegevoegde waarde?

Er zijn verschillende redenen om deze integratie wel te realiseren:

  1. Het via de BI-tool integreren van de data in de maand- en kwartaalrapportage van het management. Hiermee willen organisaties dat de data elke maand/kwartaal onder de aandacht wordt gebracht in de rapportages om zodoende de aandacht te vestigen op bijv. de bekwaamheid en het belang hiervan. Vanuit deze rapportages is een manager in 1 klik bij de data in het LMS om dieper op de cijfers in te zoomen.
  2. Extra nadruk leggen op relevante thema’s van de organisatie en hierbij ook trends te analyseren.
  3. Indien noodzakelijk eigen analyses te kunnen maken in de BI tool op de data. Naast de zeer uitgebreide mogelijkheden binnen CAPP LMS om te sturen en monitoren biedt een integratie met Power BI de mogelijkheid om zelf additionele inzichten te ontwikkelen voor stakeholders.
  4. Gegevens van leren met andere data te kunnen combineren om bijvoorbeeld te kijken naar HR-onderwerpen of de ROI / effecten van leerinterventies op de organisatie.

Realisatie Power BI

Defacto biedt verschillende API’s om data op te halen uit CAPP LMS. Zo wordt bij veel organisaties de Compliance API gebruikt om compliance data uit het LMS op te halen en te presenteren in Power BI. Om organisaties te ondersteunen die aan de slag willen met de integratie met Power BI hebben we Agile QR kaarten ontwikkeld met daarin de stappen om zelf deze integratie te realiseren. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om dit samen met onze technisch consultants te doen.

Overige toepassingen

Naast het koppelen van de LMS-data aan de BI-tool worden bij onze klanten diverse andere toepassingen ingezet om de data uit het LMS te koppelen aan derde systemen:

  1. Koppeling met diverse Point of Care systemen van verschillende leveranciers.
  2. Koppeling met roostering waarbij bekwaamheden onderdeel zijn van de roostering van medewerkers.
  3. Koppeling met toegang tot softwaresystemen zoals EPD’s en ECD’s.
  4. Integratie met Identity en Accesmanagement systemen.

Zelf aan de slag?

Wil jij CAPP LMS ook koppelen met de BI-tool van jouw organisatie? Of heb je andere ideeën om CAPP LMS te koppelen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.