Maximaliseer leerresultaat met smart Questions

Jennifer | | Leestijd: ± 2 min.

Lesstof en toetsen ontwikkelen is een vak apart. Terwijl lesstof vroeger vaak bestond uit tekst met hier en daar een plaatje, is nu bewust aandacht voor variatie in vorm en inhoud. Dit komt enerzijds doordat L&D-ers en e-learning ontwikkelaars meer (digitale) tools tot hun beschikking hebben. Anderzijds komen individuele voorkeursstijlen van leren steeds meer centraal te staan. Hoe krijg je cursisten in beweging en wat is het geheim van inspirerende lesstof? That's the question! Met de nieuwe functionaliteit “Questions” in CAPP LMS ontwikkel je les- en toetsmateriaal waarmee je cursisten maximaal activeert.

Maak activerende e-learnings

Elke cursist heeft een eigen stijl van leren maar iedereen wil uitgedaagd en geprikkeld worden. De vraag is; hoe vertaal je dat in lesstof? Als e-learning ontwikkelaar houd je met veel dingen rekening. Zo weet je dat mensen zich maar beperkte tijd achter elkaar kunnen concentreren. Kwalitatief goede lesstof weet te binden en te boeien waardoor cursisten langer hun aandacht vasthouden. Naast krachtige inhoud, is de vorm ook belangrijk. Te veel variatie in vorm leidt af, te weinig maakt saai.

Als jij mag kiezen, waar ga je dan voor? Eindeloze lappen tekst doornemen of interactief leren en lezen? Door de inzet van slimme en interactieve vragen, til je leren naar een hoger niveau. Persoonlijke uitnodigingen om te reageren en directe feedback na het geven van antwoord zorgen voor een compleet andere leerbeleving. Activeer cursisten door hen te vragen naar hun mening en laat zien wat anderen zeggen. Wij zien dat deze manier van contentontwikkeling ervoor zorgt dat cursisten gemotiveerd raken en de lesstof beter onthouden.

Gebruik prikkelende Questions

Wij bij Defacto weten dat het best een uitdaging kan zijn om cursisten in beweging te brengen. Speciaal hiervoor ontwikkelden wij de nieuwe functionaliteit “Questions”. Door prikkelende vragen te integreren in e-learnings, artikelen of microlearnings, raken cursisten geactiveerd. Een afwisseling van lezen, leren en toepassen zorgt ervoor dat lesstof sneller blijft hangen waardoor cursisten betere leerresultaten boeken.

Deze vormen van Questions zijn in de nieuwe versie van CAPP LMS beschikbaar:

Interactieve afbeeldingen met hotspots: Kies een afbeelding, maak verschillende delen klikbaar en ‘verberg’ informatie in de vorm van tekst of een video. De cursist gaat op onderzoek uit en kan de lesstof beter in de context plaatsen. Ook legt hij/zij eenvoudiger verbanden.

Poll met feedback en benchmark: Beschrijf een case of situatie met een aantal scenario's. Het doel is om een situatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Er is geen juist of onjuist antwoord. Zodra de cursist een antwoord heeft geselecteerd, krijgt hij/zij direct feedback en toont de poll hoe andere cursisten hebben geantwoord.

Oefen- en checkvraag: Nu is er wel één antwoord goed. Door een oefen- of checkvraag direct in te zetten na een theorieblok, wordt gemeten wat de cursist heeft opgestoken van de lesstof. Na het beantwoorden van de vraag (meerkeuze of gesloten), ziet de cursist meteen het resultaat met bijhorende uitleg. Bij een onjuist antwoord heeft de cursist de keuze om de lesstof direct opnieuw door te nemen.

Beste voetballer question

Wil jij weten hoe je Questions op de juiste manier inzet? Onze L&D consultants denken graag mee en delen hun best practices op het gebied van content ontwikkeling. Neem gerust contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.