Nieuwe klanten succesvol live met CAPP LMS

Rolf | | Leestijd: ± 5 min.

In juni hebben wij weer verschillende organisaties als klant van Defacto mogen verwelkomen. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee! We zijn trots op deze succesvolle implementaties. In dit blog vind je een kort overzicht van de klanten die live zijn gegaan.

RIVM

RIVM

Na een implementatie van een aantal weken is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vorige week live gegaan met CAPP LMS. Met het LMS worden strategische thema’s ondersteund door middel van contentkanalen à la YouTube en Spotify waar de medewerkers zich op kunnen abonneren. Zo blijven zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op deze wijze worden de leerlijnen van o.a. Marjan Soudant uitgelicht om te schitteren als aanbod van de RIVM Academy. Daarnaast is er hard gewerkt aan het realiseren van een persoonlijke leeromgeving met persoonlijk leeraanbod. Wij bedanken het RIVM voor de snelle en goede samenwerking. Zelfs in deze voor het RIVM drukke tijd is er ruimte gemaakt voor de ontwikkeling van medewerkers en ondersteuning van de strategische thema’s van het RIVM. Binnenkort publiceren wij nog een uitgebreid interview met Marjan Soudant over het thema: “Forever Young: een leven lang leren. Stay tuned! Nogmaals dank aan alle betrokkenen!

RadboudUMC

RIVM

Wij feliciteren het RadboudUMC en de RadboudUMC Health Academy met de nieuwe online leeromgeving.

De online leeromgeving is dé plek voor bij- en nascholing, ontwikkeling en ruimte voor leren voor alle medewerkers en externen. Een echte persoonlijke leeromgeving gericht op het ondersteunen van professionals.

Daarnaast beschikt elke medewerker over een persoonlijk Kwaliteitspaspoort en de stakeholders over de juiste stuurinformatie.

Wij wensen het Radboudumc veel leerplezier.

Leer- en Ontwikkelplein Ministeries

Leer- en Ontwikkelplein

Vandaag is het Leer- en Ontwikkelplein live met CAPP LMS na een implementatie van 3 maanden.

Het Leer- en Ontwikkelplein (LOP) is een samenwerkingsverband tussen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Inspectie SZW en zorgt voor leeroplossingen gericht op de strategische doelstellingen van deze ministeries en de ontwikkeling van de ambtenaren.

Vanuit deze doelstellingen wordt het leeraanbod ontwikkeld en in samenwerking met gebruikers bepaald, welke functie specifieke vaardigheden nodig zijn om optimaal te kunnen presteren.

Het LOP wil een divers aanbod realiseren op het gebied van online leren, zodat ambtenaren tijd- en plaat onafhankelijk kunnen leren. Met CAPP LMS beschikt het LOP zowel over een authoring tool om aanbod te realiseren als een persoonlijke leeromgeving voor de ambtenaren om in te leren en ontwikkelen. Op naar een zinvolle zomer met veel leer- en ontwikkelfun!

Ten slotte gaat onze dank uit naar het projectteam van het LOP, projectleider Ite Smit en opdrachtgever Christina van Wagensveld voor de prettige samenwerking, het harde werken en het mooie resultaat!

EVK

Evangelisches Krankenhaus Oldenburg (EVK)

Sinds 9 juni is onze Duitse klant ‘Evangelisches Krankenhaus Oldenburg (EVK)’ met CAPP LMS live EVK omvat meer dan 1.600 medewerkers, 400 bedden en rond 70.000 patiënten. Het ziekenhuis beschikt over uitstekende medische faciliteiten en heeft tevens één van de grootste spoedeisende hulp afdelingen in de provincie Niedersachsen.

Door de heli-landingsplaats, een stroke unit én het traumacentrum is het EVK in staat binnenkomende spoedgevallen snel op te vangen. Sinds 2012 behoort het EVK samen met drie specialistische afdelingen tot dé plek voor universitaire geneeskunde in Oldenburg.

EVK Live

Na intensief marktonderzoek waarin de toegevoegde waarde van CAPP LMS voor EVK centraal stond, was de keuze snel gemaakt. Doorslaggevend hierbij was uiteindelijk het Kwaliteitspaspoort als dashboard voor verplichte opleidingen. Alke Stade en Stefanie Manott van EVK waren verantwoordelijk voor de inrichting van CAPP LMS. Beide zijn enthousiast nu zelf e-learning modules in het leeraanbod te kunnen integreren en plannen binnenkort zelf content te maken voor de nieuwe leeromgeving. Op deze manier willen zij de nieuwste kennis en inzichten zo snel mogelijk met alle medewerkers delen en houden zo iedereen up-to-date. Bij de verdere inrichting van CAPP LMS zal EVK verschillende afdelingen raadplegen voor het creëren van content, de instructies voor apparatuur, en het definiëren van bekwaamheid voor specifieke handelingen.

Revalidatie Friesland

Revalidatie Friesland

Revalidatie helpt. De gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte zijn vaak complex en soms blijvend. Kinderen, jongeren en volwassenen die revalidatie nodig hebben kunnen bij Revalidatie Friesland terecht.
De hulpvraag en de zaken die de cliënt belangrijk vindt, zijn het uitgangspunt van de manier waarop er behandeld wordt. Met een team van verschillende revalidatiespecialisten wordt er samen met de cliënt gestreefd naar het hervinden van zijn of haar mogelijkheden. Zodat deze kan laten zien wat hij of zij kan en weer deel kan nemen aan de samenleving.

Revalidatie Friesland is revalidatiespecialist bij hersenletsel (NAH) en spasticiteit en verleent diverse consulten, behandelingen en klinische revalidatiemogelijkheden.
Een plaats om te leren en kennis & expertise te delen. Een Academie die staat voor een nuchtere en vernieuwende kijk op leren en revalideren en daar op eigen wijze vorm aan geeft. Het scholingsaanbod bij de Revalidatie Friesland Academie is breed en praktijkgericht. Docenten zijn medewerkers van Revalidatie Friesland en expert in het onderwerp. De aangeboden cursussen zijn gebaseerd op de huidige kennis en ‘evidence’ met als garantie dat het geleerde toe te passen is in de praktijk.

Libra & Revalidatie Friesland

“Revalidatie Friesland leert is vanaf begin juni live! We zijn ontzettend trots op ons nieuwe leerportaal. Hiermee kunnen we onze medewerkers optimale ondersteuning bieden bij leren en ontwikkelen. Dit alles op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier, leren wordt hierdoor gestimuleerd en heel toegankelijk gemaakt.

We zijn heel blij met de keuze voor Defacto, zij hebben ons tijdens het implementatieproces optimaal ondersteund, geen vraag was te veel. Er werd meegedacht, advies gegeven en ondersteund. We kijken terug op een heel succesvol traject!”

Aldus Fenja Ruiter Opleidingsadviseur leren & ontwikkelen en e-learning, tevens projectlid van de implementatiegroep.

De livegang is gevierd met lekkere taartjes voor de gehele organisatie.

Libra Revalidatie & Audiologie

Revalidatie Friesland

Libra Revalidatie & Audiologie biedt specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding voor mensen met een lichamelijke, cognitieve en/of auditieve beperking. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen hier terecht.
Libra Revalidatie & Audiologie wil de expert zijn op het gebied van medisch specialistische revalidatie en audiologische zorg voor mensen met een lichamelijke, cognitieve en/of auditieve beperking. Het belangrijkste doel van Libra is om een naadloos aaneengesloten zorgcircuit te bieden aan mensen met een lichamelijke beperking én om die zorg vervolgens ook te kunnen garanderen.
Begin juni is Libra als laatste van de zogenaamde Alliance groep live gegaan met CAPP LMS. Samen met Ingrid van Laak, Opleidingscoördinator en Marjo Korswagen, Geregistreerd verpleegkundige is hard gewerkt om een mooie inspirerende omgeving op te leveren. De komende maanden zullen de volgende stappen worden gezet aan het verdere ontwikkelen van de omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.