Defacto Software en Smart VR Lab starten intensieve samenwerking

Significante voordelen voor eindgebruikers Leermanagementsystemen

Defacto | | Leestijd: ± 3 min.

De specialisatie van Smart VR Lab in het maken van Interactieve Video en Virtual Reality leeroplossingen en lesmaterialen sluit naadloos aan bij het Leermanagement Systeem (LMS) CAPP dat Defacto al 25 jaar ontwikkelt en in de markt zet. Dankzij deze samenwerking ondersteunen beide organisaties medewerkers om nog meer dan voorheen, vol van vertrouwen het geleerde in de praktijk in te zetten!

Amsterdam, 23 februari 2021

Steeds vaker worden Virtual Reality en Interactie Video als e-Learning toepassingen door organisaties ingezet bij het opleiden en trainen van medewerkers. Uit recent onderzoek van PwC is gebleken dat de inzet van Virtual Reality bij trainingen ervoor zorgt dat medewerkers met veel meer vertrouwen en zekerheid het geleerde in de praktijk inzetten. Smart VR Lab biedt organisaties een Virtual Reality CMS om e-Learning met 360 graden video mogelijk te maken. Daarnaast ontwikkelt Smart VR Lab een platform om interactieve video te creëren en te hosten.

Met name in de zorgsector heeft Defacto een significant marktaandeel, mede dankzij CAPP LMS. Een koppeling tussen de systemen van beide organisaties biedt voor beide organisaties en voor de eindgebruikers dan ook significante voordelen. Zo biedt VR de mogelijkheid om op een risicovrije manier de besluitvorming en reacties van artsen en chirurgen in stressvolle situaties te testen. De eerste integraties zijn inmiddels gerealiseerd en worden inmiddels in de praktijk ingezet.

Beide organisaties werken vanuit dezelfde technische omgeving, integratie van beide organisaties en uitwisseling van technische kennis en kunde worden daardoor optimaal benut. Zo heeft een nauwere samenwerking niet alleen voordelen voor eindgebruikers maar ook voor de Smart VR Lab en Defacto-teams.

Roeland den Ouden, medeoprichter van Smart VR Lab, legt uit:
_“Deze samenwerking is een grote stap voor ons bedrijf. Defacto heeft veel ervaring met het implementeren van leeroplossingen, met het opzetten en ondersteunen van bedrijfsacademies en het verbinden van leren met compliance. Door deze integratie kunnen de gebruikers straks ook op een volledig aansluitende wijze Virtual Reality en Interactieve Video toevoegen binnen de gekozen leermethodes. Dat sluit precies aan op onze doelstelling: VR en Interactieve Video op een schaalbare, eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk maken voor bedrijven en hun medewerkers.”_

“Defacto is altijd op zoek naar vernieuwing voor onze gebruikers. Dit doen wij door onze software zo goed mogelijk te voorzien van geavanceerde, simpel te gebruiken technologieën die een meerwaarde hebben in het opleidings- en ontwikkelproces. Deze samenwerking met Smart VR Lab biedt ons de mogelijkheid om de door iedereen gewenste Interactieve Video- en Virtual Reality-technologie op een naadloze manier toegankelijk te maken voor onze klanten”, aldus Hans Veeger, oprichter en eigenaar van Defacto.

Investeringsronde

Defacto heeft daarnaast een substantieel bedrag geïnvesteerd in Smart VR Lab. Dit werd mogelijk via de investeringsronde die Smart VR Lab heeft ingezet via het platform Leapfunder. De investeringsronde liep tot begin februari. Meerdere partnerbedrijven en angel-investors, waaronder Defacto, hebben geparticipeerd in de investeringsronde. Het groeigeld zal worden ingezet voor de doorontwikkeling van het Smart VR Lab platform.

Over Smart VR Lab

Het Amsterdamse Smart VR Lab werd in 2016 opgericht en is een Full Service VR en AR bedrijf. Het bedrijf maakt interactieve Virtual Reality en Augmented Reality voor onder meer trainingen en verandertrajecten.

Naast de realisatie van de content is het implementeren ervan van groot belang. Daarom hebben we een platform ontwikkeld om content te distribueren naar VR brillen. Dit platform kan worden gekoppeld aan bestaande LMS-systemen zodat alle extra data naadloos aansluit op de huidige trainingsmethoden.

Over Defacto Software

Defacto Software bestaat al meer dan 30 jaar en is met haar producten CAPP LMS en CAPP Agile een belangrijke speler in de Nederlandse en Duitse Learning & Development-markt. Meer dan 250.000 professionals maken dagelijks gebruik van de leeroplossingen van Defacto.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.