Terugblik: Succesvolle regiobijeenkomst Noord-Brabant over zelfregie

Els Hoekstra | | Leestijd: ± 1 min.

Begin april kwamen we met ruim twintig zorgorganisaties en ziekenhuizen samen tijdens de regiobijeenkomst Noord-Brabant over Zelfregie bijeen in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Onder leiding van Ron van Hees van het ETZ werden de deelnemers meegenomen in thema's zoals zelfregie en toetsbeleid. Ron deelde hoe het ETZ deze thema's heeft vormgegeven, welke uitdagingen zij zijn tegengekomen en welke veranderingen hen nog te wachten staan.

Samen met de 20 deelnemende organisaties spraken we over de uitdagingen van het toetsbeleid op basis van zelfregie, of de zelfverklaring een verantwoorde vervanger was van de toets en keken we naar welke aspecten nodig zijn voor een goed leerklimaat. Maar ook onderwerpen zoals bekwaam = bevoegd en content maken door experts passeerden de revu.

Ben je benieuwd naar voorbeelden over de onderwerpen die we bespraken? Lees dan onderstaande cases en ontdek hoe andere organisaties aan de slag zijn gegaan.

Vind jij dit onderwerp ook interessant en wil jij weten hoe andere organisaties in jouw regio hierover denken en hebben vormgegeven? Laat het ons weten, dan organiseren wij ook bij jou in de omgeving een regiobijeenkomst!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.