Hoe CAPP LMS de verantwoordingslast voor SectorplanPlus-subsidies verlicht

Joost Bakhuizen Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 1 min.

Bij Defacto denken we graag mee hoe we onze klanten optimaal kunnen ondersteunen. Ook bij subsidies, zoals het meerjarige SectorplanPlus voor werkgevers in Zorg & Welzijn. In dit blog leest u wat het is en hoe onze software hierbij ondersteunt.

Wat is SectorplanPlus?

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in Zorg en Welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing of opleidingen tot praktijkbegeleiders. Zie voor meer informatie de website van SectorplanPlus.

Presentielijst

De SectorplanPlus-subsidies kunnen voor verschillende activiteiten worden aangewend. Via CAPP LMS zullen veelal activiteiten uit de categorie C, D en/of E (zie website) worden gegeven. Een van de verantwoordingseisen van deze activiteiten is een presentielijst in een door SectorplanPlus afgedwongen format. Dit format verschilt afhankelijk van of de scholing door de eigen organisatie is gegeven of door een extern bureau.

Verantwoording met behulp van CAPP LMS

De via CAPP geplande (klassikale) opleidingen, gegeven door de eigen organisatie of een extern bureau, kunnen worden opgevoerd voor subsidie. Er dient dan exact te worden verantwoord wie er aanwezig zijn geweest bij de training. Ook moeten metagegevens zoals opleidingstijden, locatie en inzet van docenten verantwoord worden.

Verantwoordingslast verlagen

Wegens de specifieke eisen aan de presentielijsten levert Defacto data om de presentielijsten te vullen. Deze data kan worden aangevuld met data uit bijvoorbeeld het personeelsinformatiesysteem om de gehele presentielijst te vullen. Door het leveren van deze data wil Defacto de verantwoordingslast verlagen.

Heeft uw organisatie ook te maken met SectorplanPlus subsidies en wilt u het verantwoordingsproces vereenvoudigen, neem dan contact op met uw accountmanager. Nog geen klant maar wel meer informatie? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact op.

Meer weten over de informatie in dit blog?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.