Slimmer werken in de zorg. Innovatieve ondersteuning voor verpleegkundigen.

Jildert van Yperen | | Leestijd: ± 1 min.

In het UMCG wordt Agile QR ingezet als performance support tool. Jildert van Yperen, adviseur leren & ontwikkelen, is kartrekker van de implementatie van performance support op de werkvloer. Hij schreef een blog voor het intranet van het UMCG over de inzet van performance support voor de Acute Pijnservice en hoe dit geintegreerd in het EPD wordt aangeboden.

In onze voortdurende inspanningen om innovatieve manieren te vinden om ons zorgpersoneel te ondersteunen, zijn we verheugd in onderstaande video een nieuwe manier met jullie te delen. Deze video, getiteld "Slimmer werken in de zorg: Innovatieve ondersteuning voor verpleegkundigen," is een uitstekend voorbeeld van hoe we technologie en gedragswetenschap kunnen gebruiken om de dagelijkse werkprocessen te verbeteren. De getoonde instructie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze collega's van de acute pijnservice (APS).

Fogg's Behavioral Model

We introduceren Fogg's Behavioral Model, een raamwerk dat gedrag verklaart aan de hand van drie elementen: een trigger, de vaardigheid om de taak uit te voeren, en de motivatie om het te doen.

Performance Support

Om de medewerker optimaal te ondersteunen tijdens diens werk, hebben we de trigger en instructie ingebouwd in het betreffende werkproces: het EPD. Zo hoeft zij haar werk niet te onderbreken voor hulp. Performance Support zoals je het hebben wilt: op de plek waar je het nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, zonder gedoe.

Samen Sterker met Acute Pijnservice (APS)

We willen onze collega's van de acute pijnservice speciaal bedanken voor hun expertise en samenwerking. Zonder hen zou deze innovatieve instructie niet mogelijk zijn geweest.
Daarnaast willen we onze collega’s van het EPD bedanken voor het meedenken en mogelijk maken om dergelijke instructies binnen EPIC te ontsluiten.

Ook performance support ontsluiten in het EPD?

Wil jij ook performance support beschikbaar maken in het EPD? Download dan het productsheet van Agile QR en lees hoe je zelf aan de slag kunt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.