Strategische ondersteuning Sana Kliniken in Duitsland

Joost Bakhuizen Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 1 min.

Sana Kliniken AG, met 58 ziekenhuizen en 44 medische zorgcentra in heel Duitsland, werkt samen met Defacto als onderdeel van haar digitaliseringsstrategie en heeft sindsdien CAPP LMS (Sana-E-Campus) gebruikt als gedeelde online leeromgeving voor bijscholing en training. Ook zetten zij het CAPP Kwaliteitspaspoort in om hun compliancebeleid digitaal te implementeren. Hiermee is een strategische stap gezet voor het bereiken van een gemeenschappelijke, hoge standaard in de kwaliteit van de patiëntenzorg en het effectief implementeren van L&D in de organisatie van Sana klinieken.

Sana regiokaart

Vanuit Defacto ondersteunen we dit veranderproces door middel van inhoudelijke en technische ondersteuning om de succesvolle implementatie van een nieuw digitaal onderwijsaanbod voor meer dan 100 organisaties en 35.000 medewerkers te realiseren.

Sana Kliniken AG maakt hiervoor gebruik van het online aanbod van diverse grote contentaanbieders (Thieme Verlag, Relias), die beschikbaar zijn voor iedereen. Daarnaast maakt CAPP LMS het ook mogelijk om lokaal onderwijs per instelling te gebruiken en kunnen face-to-face events en content zeer snel worden gecreëerd in het LMS.

Met deze aanpak van centraal en lokaal leeraanbod is een zeer effectieve organisatie van permanente educatie en opleiding mogelijk. Deze aanpak maakt het mogelijk om synergie-effecten te realiseren, zowel in termen van kosten als de taakverdeling bij de voorbereiding van leermaterialen. Ook worden medewerkers ondersteund met performance support, dat wil zeggen de gerichte ondersteuning van medewerkers op hun respectievelijke werkplek, zodat zij hun taken optimaal kunnen uitvoeren.

"Met een modern digitaal leerplatform zorgen we ervoor dat onze medewerkers altijd op de hoogte zijn van de nieuwste kennis. Daarmee leggen we de basis voor meer kwaliteit en veiligheid in de zorg voor onze patiënten – bijvoorbeeld bij de juiste toediening van geneesmiddelen of het naleven van hygiëne-normen", benadrukt Jutta Geringhoff, Managing Director Human Resources and Human Resources Development bij Sana Kliniken AG.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.