De CAPP Feature Show 2: Leren, CAPP Agile Air en Trends

Els Hoekstra Els Hoekstra | | Leestijd: ± 5 min.

Op 20 mei werd onze tweede Feature Show gehouden. Deze stond volledig in het teken van Leren! Samen met zo'n 60 deelnemers liepen we door de nieuwe features in CAPP LMS heen. Ook kregen deelnemers een sneak preview van de nieuwe omgeving van CAPP Agile, namelijk CAPP Agile Air. Wij kijken wederom terug op een geslaagde Feature Show!

Isabela (Customer Success Officer) en Josien (L&D consultant) waren onze gastvrouwen. De onderwerpen die werden besproken gingen over het nieuwe tabblad Leren en de verbeterde functionaliteiten voor de Course Builder.
Bastiaan, een van onze andere L&D consultants en expert op het gebied van CAPP Agile en Performance Support, nam onze klanten mee in het doorontwikkelproces van CAPP Agile. Zo kregen onze klanten een beeld van hoe de doorontwikkeling tot stand is gekomen.
We sloten af met inzichten in het gebruik van de software. Want tijdens de Feature Show werden de trends in CAPP LMS gelanceerd! Hieronder per onderwerp een korte terugblik.

Leren - het nieuwe menu-item in de leeromgeving

Screenshot Leren

Van verschillende kanten kregen we het signaal dat gebruikers niet altijd weten waar ze moeten zoeken naar de juiste content. Hiervoor was eerder al de zoekbalk geïntroduceerd, maar we wilden het de gebruikers nog veel makkelijker maken. Daarom hebben we de menu-items Cursussen, Bibliotheek en Mijn Lijst samengevoegd tot één menu-item, genaamd Leren.

In Leren vindt de gebruiker alle content die aangeboden wordt, in één overzicht. Alle cursussen, events, e-learning modules, artikelen en video's. En voor alle klanten die CAPP Agile met CAPP LMS hebben gecombineerd, staan ook de spaces in het overzicht. Zo kan de gebruiker naar hartelust zoeken naar leerstof die voor hem of haar interessant is.

De zoekbalk bovenaan geeft daarbij alsnog de mogelijkheid om snel te zoeken. De filters bovenaan geven de mogelijkheid om in de verschillende soorten leerelementen te zoeken. En was je al aan een item begonnen, dan kan je vanuit Leren zo weer verder met dat item. Ideaal dus!

In de vorige Feature Show hadden we het al over Kanalen. Waar deze eerder alleen onder Mijn Lijst te vinden waren, hebben ze nu een prominente plek binnen Leren gekregen. Aan de linkerkant kan de gebruiker Kanalen vinden, zowel het volledige overzicht als een directe link naar de Kanalen waar de gebruiker op geabonneerd is. En ook vindt de gebruiker daar Mijn Lijst en Mijn cursussen, zodat we de gebruiker zo optimaal mogelijk stimuleren verder te leren.

Vanuit de deelnemers kwam een goede suggestie over Kanalen, namelijk 'Komen Kanalen vanuit de zoekbalk naar voren?' Dit vinden we een waardevolle toevoeging en gaan we zeker meenemen in de verdere doorontwikkeling! Bedankt voor de suggestie!

CAPP Agile Air - Het ontwikkelproces en de preview

Screenshot CAPP Agile Air

Voordat Isa uit ging leggen hoe CAPP Agile Air eruit komt te zien, nam Bastiaan het eerst even van haar over. Bastiaan, onze leer & ontwikkel consultant en nauw betrokken geweest bij de doorontwikkeling van CAPP Agile, legde uit welke elementen aandacht hebben gekregen en vanuit welke uitgangspositie het product verder is ontwikkeld.

Leerflow binnen Paden, Spaces en Hoofdstukken

Samen met een collega developer innovatie is Bastiaan gestart met het onderzoeken van de leerervaring binnen CAPP Agile. Hoe kan de leerflow beter? Hoe kunnen we prettiger paden of hoofdstukken doorlopen? Hoe kunnen we beter in de leerstof opgaan? Hoe kunnen we zo goed mogelijk gebruik maken van de lineaire leerervaring? Er is ook gekeken naar meer curatiemogelijkheden: hoe krijg je de juiste content bij de juiste gebruikers? Waar kunnen we de gebruikerservaring optimaliseren door de app sneller te maken/laten voelen? Met deze vragen zijn Bastiaan en zijn collega aan de slag gegaan.

Hoe dit tot uiting is gekomen, liet Isa vervolgens zien in de software. CAPP Agile Air is dezelfde omgeving als CAPP Agile, maar dan in een nieuw jasje. De functionaliteiten zijn er allemaal nog, maar zo heeft de zoekbalk een prominentere plek gekregen, zodat het zoeken nog makkelijker wordt. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om de content te verrijken met videos en afbeeldingen. Aan deze functionaliteiten is nog een nieuwe functionaliteit toegevoegd: Topics. Met Topics heb je de mogelijkheid om Paden en Spaces te clusteren, zoals in de Kanalen in CAPP LMS.

Isa liet ons zien hoe een Pad eruitziet. In een oogopslag zie je alle spaces onder elkaar staan, met bij elke space de hoofdstukken op een rij. Zo kan je makkelijk zien wat de inhoud van een pad is, voordat je aan de slag gaat. En kan je niet wachten, dan start je meteen. Er is ook veel nagedacht over de voortgang van een pad, een space en een hoofdstuk. Je kunt goed zien hoe het pad verloopt en waar je bent binnen het pad. Binnen een space zie je in welk hoofdstuk je bent en hoeveel er nog komen. Binnen een hoofdstuk zie je hoe ver je bent. Zo kan je makkelijk navigeren tussen de verschillende hoofdstukken en spaces.

Ook over CAPP Agile Air werd een goede suggestie vanuit het publiek gegeven. Is een leerpad ook beschikbaar voor externen, die alleen een link hebben en niet hoeven in te loggen? Dit vinden wij een interessante suggestie en we gaan erover nadenken hoe we hier vorm aan zouden kunnen geven.

After Learning - What's next?

Naast de leerervaring binnen een pad, is er ook aandacht besteed aan After Learning. Bastiaan lichtte toe hoe we de gebruiker interactie en feedback aanbieden als hij of zij klaar is, afhaakt, of tussentijds stopt. Hierbij ligt de nadruk op een fijne ervaring aan het einde en dat ze gestimuleerd worden verder te leren. Na het afronden komt een mooie visual in beeld, heb je de mogelijkheid feedback te geven en word je gestimuleerd verder te leren bij 'What's next?'.

We gaan graag met onze klanten in gesprek over wat ze hiervan vonden. Hiervoor hoef je niet per se CAPP Agile te gebruiken. Ook horen we namelijk graag wat onze klanten hiervan terug zouden willen zien in CAPP LMS, want ook daarvoor zijn deze doorontwikkelingen interessant.

Screenshot Trends

Tijdens de Feature Show waren de deelnemers getuige van een feature lancering. Vanaf nu heb je als Course Builder namelijk de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het gebruik van CAPP LMS. In de trends zie je de activiteiten binnen een bepaalde periode terug. Zo kan je zien hoeveel pogingen, resultaten en afrondingen er zijn geweest, wat populaire cursussen zijn en wat de top 5 kanalen is. Bovendien is weergegeven op welke zoektermen er veel wordt gezocht. Hoe je bij deze inzichten komt? Ga hiervoor naar de Course Builder app en vind in de menubalk het item 'Trends'. Je ziet gelijk deze realtime data.

Ook op de trends werd zeer positief gereageerd, het is duidelijk dat hier veel behoefte aan is.

Naast dat we terug kijken op een geanimeerd uur waarin veel interactie was, kijken we ook al vooruit naar de volgende Feature Show! Deze staat gepland voor 16 september, dus noteer deze gelijk in je agenda of meld je direct aan via onderstaand formulier!

Alle deelnemers, bij deze bedankt voor jullie komst en bijdrage!

Meld je aan voor de CAPP Feature Show op donderdag 16 september 2021*

* Datum onder voorbehoud. Over eventuele wijzigingen zullen we tijdig berichten.