De CAPP LMS Feature Show: met bijna 100 bezoekers een groot succes!

Els Hoekstra Els Hoekstra | | Leestijd: ± 3 min.

Op donderdag 18 februari vond de eerste Feature Show plaats, een speciaal terugkerend webinar voor klanten van Defacto. Met een opkomst van ruim 85 deelnemers was deze eerste editie — over Kanalen, CAPP Quizzes en de nieuwe Docent-app — met recht een succes te noemen. Een korte terugblik.

De eerste Feature Show leverde volop vragen op. Gezien de opkomst konden onze hosts Isabela Wojtowicz en Josien Zwarteveen ze helaas niet allemaal beantwoorden. Enkele komen in dit blog alsnog aan bod. Daarnaast ontvangen alle deelnemers nog een opvolg-mail met daarin een toelichting en de gestelde vragen.

#Kanalen

Isabela nam de deelnemers allereerst mee in de mogelijkheden van Kanalen. Met Kanalen worden leerelementen en cursussen gebundeld aangeboden aan de eindgebruiker. Denk hierbij aan alle informatie over een bepaald onderwerp in één channel, zoals Onboarding of — nu natuurlijk heel relevant — een channel over Covid-19.

Een kanaal voor onboarding

Door zich te abonneren op een Kanaal kan de eindgebruiker alle informatie over zo'n onderwerp volgen, lezen, leren en tot zich nemen. En wordt er een nieuw item aan een kanaal toegevoegd? Dan krijgt de eindgebruiker hier een notificatie van. Superhandig toch?

CAPP Quizzes

Een product dat nog niet alle klanten van Defacto gebruiken, is CAPP Quizzes, dat als tweede aan bod kwam. Met CAPP Quizzes kunnen snel, makkelijk en toegankelijk toetsen ontwikkeld worden, die specifiek voor jouw organisatie in te zetten zijn. Tijdens het webinar lichtte Martin Vermeer van Buko Infrasupport kort toe dat hij blij is met deze extra tool, omdat hij zo relevante quizzes en toetsen specifiek voor zijn organisatie kan maken.

Feedback op een vraag in CAPP Quizzes

Aan de hand van een quiz liet Isabela zien wat de mogelijkheden zijn. Zo is het mogelijk om een afbeelding ter ondersteuning van een vraag toe te voegen, een video in een vraag op te nemen en kan van het aantal vragen ook slechts een selectie in een quiz aan bod komen. Aan het eind van de quiz is het mogelijk om feedback te krijgen. Zo ziet de eindgebruiker per vraag wat het juiste antwoord was, die eventueel onderbouwd is met een extra toelichting.

CAPP Quizzes is een losstaand product dat als LTI-provider in CAPP LMS en andere LMS'en opgenomen kan worden. Na het afronden van een quiz is het resultaat van de eindgebruiker meteen in CAPP LMS verwerkt.

Docent-app

En daar was 'ie dan, waar vele klanten op hebben gewacht: de lancering van de Docent-app!

Docent-app in CAPP LMS

De Docent-app is de app waarmee docenten inzicht hebben in de events waarvoor ze zijn ingepland; wat de locatie van het event is en hoeveel en welke deelnemers ze kunnen verwachten. Daarnaast is het mogelijk om met de deelnemers te communiceren en te reageren op de geplaatste berichten. En misschien wel de belangrijkste functionaliteit voor de docent: de docent kan in de Docent-app nu ook zelf de aanwezigheid en beoordeling van de deelnemers verwerken. Isabela liep met alle deelnemers door hoe dit in zijn werk gaat.

Afsluiting

Onze eerste Feature Show sloten we af met enkele afsluitende vragen. De onbeantwoorde vragen zijn verzameld en zullen we alsnog beantwoorden. De reacties van deelnemers tot dusver zijn erg positief. Wij kijken terug op een zeer geslaagde aftrap van onze Feature Show-serie! De volgende editie staat gepland voor 20 mei.

Meer informatie?

Ben je nog geen klant en ben je door dit blog enthousiast geworden? We komen graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter via ons contactformulier of spreek ons aan via de chat rechtsonder in beeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.