Ouderenorganisatie ZINN maakt geaccrediteerde e-learning voor kwaliteitsregister V&VN

Michel | | Leestijd: ± 1 min.

Ouderenorganisatie ZINN uit Haren heeft zelf e-learningmodules ontwikkeld voor de specifieke invulling van enkele voorbehouden handelingen binnen de organisatie. De hoge kwaliteit van de modules maakte het mogelijk om deze bovendien te accrediteren bij het kwaliteitsregister V&VN.

Bij veel organisaties leeft de vraag hoe ze zelf e-learning kunnen maken als ze niet over de juiste kennis en ervaring beschikken. In plaats daarvan wordt veelal gebruik gemaakt van reeds bestaande modules van bekende aanbieders. Het voorbeeld van ZINN laat zien dat organisaties dit met de juiste tools ook prima zelf kunnen.

ZINN ontwikkelde volwaardige e-learningmodules inclusief toetsmogelijkheden. Hierbij werd gebruik gemaakt van de mogelijkheid in CAPP LMS om zelf content te creëren en de quiz-module CAPP Quizzes voor het maken van eigen toetsing. Op advies van Defacto heeft ZINN de zelfgemaakte modules ingediend voor accreditering.

CAPP LMS van Defacto beschikt over een gecertificeerde LTI-koppeling met V&VN via PE-online. Medewerkers die de modules met een voldoende behalen krijgen hun punten automatisch bijgeschreven in het register. Apart inloggen in het register om punten in te vullen is hierdoor niet meer nodig. Eind april is de koppeling bij ZINN ingericht en zijn de eerste punten aan medewerkers toegekend.

Meer weten over zelf e-learning maken en de mogelijkheid deze te accrediteren? Neem via onderstaand formulier vrijblijvend contact op.

Meer weten over de informatie in dit blog?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.