Agile Air & QR Feature show een groot succes!

Els Hoekstra | | Leestijd: ± 2 min.

Met meer dan 120 aanmeldingen waren we afgelopen donderdag bij elkaar tijdens de Feature Show over Agile Air en QR! Tijdens de sessie namen Isabela, customer success officer, en Laura, consultant Leren & Ontwikkelen, ons mee in de nieuwste ontwikkelingen binnen Agile Air en QR.

Agile QR Guide card - Performance Support voor software instructies

Met Agile QR maak je performance support direct toegankelijk en krijgen de gebruikers de hulpmiddelen in handen om direct hun vraag te beantwoorden. Wil je de gebruiker ondersteunen als het gaat om het uitvoeren van een handeling, of om te helpen bij complicaties of ben je juist op zoek naar hoe je de gebruiker kunt ondersteunen bij het gebruik van softwareprogramma's, zoals HiX of EPIC? Met Agile QR maak je deze ondersteuning mogelijk.

Agile Air Authoring

Met Agile Air kun je mooie leerpaden ontwikkelen met een toolbox vol mogelijkheden. De nieuwe mogelijkheden liet Laura zien.

Vergroot de digitoegankelijkheid

Er zijn handige mogelijkheden om de digitoegankelijkheid te vergroten. Zo kun je audio aan de informatie toevoegen, zodat de informatie voorgelezen wordt, en is het mogelijk om afbeeldingen een ondertitel te geven, die door screenreaders voorgelezen wordt. Op deze manier kunnen slechtzienden alsnog de informatie tot zich nemen.

Voeg interactieve elementen toe

Binnen Agile Air zijn diverse interactieve elementen. Met de nieuwste laat je de gebruiker kennis maken met de onderdelen op een afbeelding. Laat de gebruiker het juiste onderdeel kiezen of laat de gebruiker aangeven welk onderdeel in beeld is. Een ideale manier om bijvoorbeeld

Ook voor Agile Air werd uitgelegd hoe de informatie gedeeld kan worden met de gebruiker, denk hierbij aan leerpaden delen via LTI of juist publiekelijk zonder in te hoeven loggen. Of wil je de gebruiker wekelijks via de mail laten leren, waarbij je steeds kleine brokjes informatie toestuurt?

PDCA Cyclus voor kwaliteitscontroles

Voor het houden van kwaliteitscontroles is in Agile Air een PDCA cyclus ingericht. Zo kun je de informatie verifiëren en krijg je een herinneringsbericht als de verificatie bijna gaat verlopen. En als er tussentijds een wijziging aangebracht, dan wordt dit bij de betreffende informatie gemeld, zodat je opnieuw de gewijzigde informatie kunt verifiëren. Deze wijzigingen worden allemaal vastgelegd, zodat dit voor jou als auteur gemakkelijk terug te vinden is en gaat er nooit informatie verloren.

Poll - Willen jullie QR Cards in CAPP laten integreren?

De Feature Show sloten we af met een poll, namelijk of deelnemers de QR Cards willen laten integreren in CAPP. Het overgrote deel van de deelnemers waren hier voorstander van! We gaan hiermee aan de slag en kijken op wat voor wijze we de QR Cards beschikbaar gaan stellen.

Bedankt voor jullie deelname en we zien jullie graag bij de volgende feature show terug. Houd hiervoor je mail in de gaten!

Wil je zelf aan de slag met Agile Air en Agile QR? Download dan het productsheet via onderstaand formulier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.