Zet CAPP LMS in voor onboarding nieuwe medewerkers

Bastiaan Barelds Bastiaan Barelds | | Leestijd: ± 1 min.

De juiste onboarding van nieuwe medewerkers is van belang om als werkgever aantrekkelijk te zijn en nieuwe medewerkers aan je te binden. Maar vaak is een onboarding/inwerkprogramma tijdsintensief en kost het onboarden van medewerkers veel tijd (en daarmee geld). CAPP LMS verlaagt de uitval van nieuwe medewerkers, verhoogt hun inzetbaarheid en maakt het hele proces efficiënt en meetbaar.

Alle facetten van de organisatie

Tijdens het inwerken wil je medewerkers snel bekend krijgen met alle facetten van de organisatie: de juiste systemen en materialen; snel relaties laten bouwen met collega’s en medewerkers; de organisatie leren kennen op het gebied van visie, missie, cultuur en bedrijfsdoelstellingen.

Uitval verlagen en inzetbaarheid verhogen

Met CAPP LMS verlaagt u de uitval van nieuwe medewerkers en verhoogt u hun inzetbaarheid in de organisatie. Ondersteun het fysieke onboarding/inwerkprogramma met digitale middelen - of vervang deze grotendeels - en behaal dezelfde doelstellingen.

Een onboardingprogramma opbouwen

Met CAPP LMS bouwt u een onboarding/inwerkprogramma eenvoudig op door de inzet van diverse middelen. Enkele voorbeelden:

  • Maak een enthousiasmerende welkomstvideo;
  • Laat medewerkers een quiz over de organisatie maken;
  • Produceer toegankelijke kennismakingsvlogs per afdeling;
  • Maak verschillende interactieve artikelen over applicaties waarmee de medewerker gaat werken;
  • Creëer diverse events zoals een kennismakingsessie, een teamkennismaking of een oefensessie voor praktijkhandelingen die essentieel zijn voor de uitvoering van het dagelijkse werk van de nieuwe medewerker.

Medewerker zelf in controle

In het doorlopen van dit programma blijft de medewerker zelf in controle en verantwoordelijk voor het volgen van het programma. Door de onderdelen van het programma te koppelen aan het Kwaliteitspaspoort van CAPP Compliance heeft de medewerker inzicht in zijn eigen voortgang en monitort de manager tijdens het programma hoe ver de medewerker is en weet exact wanneer deze volwaardig inzetbaar is!

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u met CAPP LMS uw onboardingprogramma kan ondersteunen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer weten over onboarding in CAPP LMS?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.