Eerste Defacto Gebruikersoverleg 2016

Afgelopen donderdag 11 februari was het eerste Defacto Gebruikersoverleg van 2016, dit keer in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Er waren zo’n 60 mensen aanwezig om kennis te maken en kennis te delen. Michel van Zandvoort van het MUMC hield een keynote en er werd in kleinere kring gesproken over onderwerpen op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen.

Defacto is eind 2014 gestart met het organiseren van Gebruikersoverleggen op verzoek van haar klanten en inmiddels heeft het zijn toegevoegde waarde bewezen.

Hans Veeger introduceert de keynote speaker

Keynote door Michel van Zandvoort

Na een goed verzorgde lunch introduceerde onze directeur Hans Veeger de keynote speaker van een nieuwe klant van Defacto, eentje waar we trots op zijn: het MUMC.

Michel van Zandvoort, manager van de MUMC+ Academie, werkt samen met zo’n 30 medewerkers aan een nieuwe, effectieve manier van opleiden en leren. Hoe combineer je verplichtingen in het kader van bevoegd en bekwaam in het dagelijkse werk met medewerkers die gemotiveerd zijn en professioneel blijven?

Door op andere manieren naar professionalisering te kijken, los van de vaste reflex “het gaat mis, iedereen op cursus!”. Zo lukt het de MUMC+ academie om medewerkers actief, op de werkplek en op basis van persoonlijke intercollegiale feedback vakbekwaam te houden. In de kern komt zijn verhaal erop neer dat je het in organisaties niet moet hebben over leren maar over presteren. Als motto hanteert het MUMC hiervoor: "zorg dat leren voor je werkt".

De keynote is opgenomen en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Keynote speaker Michel van Zandvoort

'Vierkante' tafelsessies

Na de pauze en tijd om even door het museum te lopen werden ‘vierkante’ tafelsessies gehouden. Verschillende onderwerpen werden besproken, met als doel van en met elkaar te leren. Zo werd er doorgepraat over de meer strategische aanpak van het MUMC+ met Michel van Zandvoort. Consultant Bastiaan informeerde geïnteresseerden over de voortgang van het Kwaliteitspaspoort 3.0, een doorontwikkeling waarin meer ruimte is voor het aangeven van team- en individueel specifieke vereisten.

Verder werd er vanwege de aanwezigheid van liefst zes nieuwe klanten ingegaan op de harde-technische en zachte-strategische uitdagingen van de implementatie van ons learning management systeem CAPP11. Voor veel klanten is het een uitdaging om medewerkers in het systeem te krijgen en te houden. Last but not least, de CAPP Agile Learning tafel. Dit social learning platform wordt door een aantal klanten van ons gebruikt om van bestaande kennis content te creëren, te delen of over te communiceren.

Kennis uitwisselen in kleinere kring

Afsluitend was er natuurlijk een gezellige borrel. Fijn om te zien dat de nieuwe aanwas klanten zich moeiteloos mengde met de meer doorgewinterde klanten. Voor onze klanten en ons een mooie gelegenheid om in partnership de samenwerking vorm en inhoud te geven.

Meer artikelen

 1. De video van ons 30-jarig jubileumfeest

  De video van ons 30-jarig jubileumfeest

  Ons 30-jarig jubileumfeestje was een groot succes. Gelukkig kunnen we daar nog even van nagenieten. BEMedia heeft de avond vastgelegd op foto en video. Een mooie herinnering aan een bijzonder feest. En dat wilden we natuurlijk graag met jullie delen... Lees verder

 2. Sociaal leren tijdens de lunchpauze

  Sociaal leren tijdens de lunchpauze

  De lunchpauze is het moment om je werk te onderbreken zodat je er ’s middags weer vol tegenaan kunt. Maar als je stopt met werken, betekent dat dan ook dat je stopt met het genereren van ideeën? Natuurlijk niet! Koffie- en lunchpauzes zorgen voor... Lees verder

 3. Leren op microniveau: de toekomst

  Leren op microniveau: de toekomst

  Notendop-kennis. Ooit van gehoord? Heel kort gezegd is het het microdoseren van dagelijkse kennis. Hoewel microleren geen nieuw begrip is, vinden steeds meer mensen (waaronder ikzelf) het erg belangrijk. Informatiestroom Zie je wat er gebeurt? ... Lees verder

 4. De geschiedenis van onze stadsvilla

  De geschiedenis van onze stadsvilla

  Dit jaar bestaat Defacto dertig jaar. Daarom maakte Beno Hofman, het geheugen van Groningen, ​een filmpje over de geschiedenis van ons pand. De stadsvilla werd gebouwd in 1882 en is sinds 1999 in het bezit van Defacto. Over de jaren was het pand eigendom... Lees verder

 5. Ken je potentie: de kenniswerker

  Ken je potentie: de kenniswerker

  Heb je ooit een kenniswerker ontmoet? Ze zijn meestal te vinden in het hart van je organisatie. Kijk maar om je heen, al je collega's zijn kenniswerkers. Het neemt vele vormen aan. Je ziet het terug in hun bereidheid en motivatie, ideeën, ervaringen... Lees verder