Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaat tijdens de migratie aan de slag met Kanalen binnen CAPP

Josien Zwarteveen Josien Zwarteveen | | Leestijd: ± 1 min.

In de periode van april tot en met oktober wordt CAPP geïmplementeerd binnen het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Door te inventariseren, integreren en evalueren wordt CAPP gevuld met de mooiste content. Een van de veelbesproken onderwerpen tijdens de sessies met het MCL is ‘Curation’:

  • 📍De distributie van content: voor wie is welke content beschikbaar, of: hoe krijgt de juiste doelgroep toegang tot de juiste content.
  • 🗺 Discovery: hoe zorg je dat de juiste content vindbaar is, zodat mensen niet alleen doen wat móet, maar ook geïnspireerd worden.
  • 💪🏼 Engagement: Hoe zorg je dat mensen actief worden en blijven op een leerplatform: hoe motiveer je ze om te leren?

Content distribueren, vindbaar maken en motiveren kan binnen CAPP o.a. door middel van Kanalen. Benieuwd hoe het MCL hiermee aan de slag zijn gegaan en hoe zij dit ervaren? Je leest het hier in de reactie van Martha Jorna- Projectleider Implementatie Learning Experience Platform ⬇️

"Kanalen is voor ons een tool waarmee we content op een nieuwe manier kunnen aanbieden aan medewerkers. Door content te bundelen thema’s of voor specifieke doelgroepen kunnen we content aanbieden zonder het direct verplicht te stellen. Daarnaast brengen we op deze manier content onder de aandacht die medewerkers misschien in eerste instantie niet zouden opzoeken."

Wat kunnen jullie in Kanalen kwijt?
· "Ondersteunende content - In het MCL zijn we sinds kort overgegaan op Office 2016, met Kanalen kun je het ondersteunende leermateriaal gebundeld aanbieden.
· Inspirerende content – Onderwerpen vanuit Goodhabitz brengen we via Kanalen onder de aandacht om medewerkers te inspireren.
· Content voor nieuwe medewerkers - via Kanalen wordt een specifieke Onboarding cursus aangeboden.
· Content voor specifieke doelgroepen – Kanalen voor bijvoorbeeld Arts-assistenten, Facilitair, Stagiaires etc."

Wat is de toegevoegde waarde voor het MCL?
"In onze nieuwe leeromgeving (MILO) gaan we meer uit van eigen regie, persoonlijke ontwikkeling en zelf keuzes maken in wat en hoe je wilt leren. Kanalen sluit hier goed op aan."

In onderstaande afbeelding zie je welke kanalen de MCL medewerkers met livegang kunnen verwachten.

Kanalen binnen CAPP

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.