Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) maakt succesvolle overstap naar CAPP LMS

Jennifer Seldenrijk | | Leestijd: ± 3 min.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Zeker nu topklinisch ziekenhuis Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), medeoprichter van het Fries Leerplein en Profportaal Zorg kiest voor CAPP LMS van Defacto, stappen steeds meer zorginstellingen ook over. Defacto is met CAPP LMS één van de belangrijkste spelers in de ziekenhuismarkt. Zo maakt 60% van de UMC's gebruik van CAPP LMS. Ook de ruim 4.500 zorgprofessionals van MCL laten zich op het gebied van leren en ontwikkelen sinds eind oktober 2021 ondersteunen door CAPP LMS.

We zijn erg tevreden over de manier waarop Defacto ons begeleid heeft tijdens het implementatietraject en we zijn blij dat we hebben gekozen voor CAPP LMS.

Vertelt Martha Jorna, projectleider MILO van MCL.

Onze interactieve leeromgeving wordt intensief gebruikt

Als STZ-ziekenhuis* is MCL toonaangevend in zorg, opleiding, onderzoek en stelt hoge eisen aan onderwijs.

In het MCL geloven we dat voortdurend leren en ontwikkelen bijdraagt aan werkplezier en kwaliteit. Met de inzet van MILO maken we dit mogelijk (MILO staat voor MCL Interactieve Leeromgeving). Een modern en vooraanstaand Leermanagement Systeem is voor ons een noodzakelijk en een belangrijk instrument dat intensief wordt gebruikt.
Toen we merkten dat het LMS waarmee we al ruim 10 jaar werkten ons onvoldoende kon ondersteunen bij de realisatie van onze ambities, zijn we een marktverkenning gestart. We doorliepen een zorgvuldig selectieproces en beoordeelden verschillende Leermanagement Systemen en Leer Experience Platformen (LXP). CAPP LMS van Defacto sloot het beste aan bij onze wensen en eisen. Omdat we veel historische content en data wilden overzetten, vonden we het best spannend om over te stappen naar een ander LMS. Defacto heeft ons stap voor stap begeleid in het proces en de conversie is uitstekend verlopen. Deze overstap stelt ons in staat om onze ambities op het gebied van leren en ontwikkelen te verwezenlijken

Gaat Martha Jorna verder.

Voordelen van CAPP LMS

Martha is erg enthousiast over de samenwerking met Defacto. Daarnaast benoemt zij een aantal belangrijke voordelen van CAPP LMS.

 1. Minder administratie, meer tijd voor zorg
  Doordat CAPP LMS heel intuïtief werkt, kunnen we onze processen anders inrichten en efficiënter gaan werken. Waar we voorheen veel handmatige acties uitvoerden, gaan registraties en administratieve processen straks volledig automatisch.

 2. Moeiteloze samenwerking met andere ziekenhuizen
  Veel ziekenhuizen en andere zorgorganisaties in het Noorden van het land werken met CAPP LMS. Dit is voor ons voordeling als het gaat over de uitwisseling van:

  • kennis over het gebruik van het systeem
  • LTI Content (toetsen)
  • EPA resultaten via het EPA Register van Defacto

  Ook zijn we lid van Zorg voor het Noorden. Hier werken we samen op het gebied van werving en opleiden van onder andere anesthesiemedewerkers en operatieassistenten met alle ziekenhuizen in het Noorden. Hiervoor maken we ook gebruik van CAPP LMS.

 3. Meer mogelijkheden om bekwaamheid aan te tonen
  Met de livegang van CAPP LMS lanceerden wij ook een nieuwe manier van toetsing waarbij de zorgprofessional meer eigen regie heeft. De zorgprofessional kiest zelf binnen afgesproken kaders hoe hij/zij de bekwaamheid van een bepaalde handeling wil aantonen. In CAPP LMS kan dat nu op drie manieren: via een bekwaamheidsverklaring, via een peer-review of via een officiële (geverifieerde) beoordeling.

 4. Toekomstgerichte Entrusted Professional Activities (EPA) functionaliteiten
  Wij staan op het punt om een pilot te starten met het EPA Portfolio voor de verpleegkundige en medisch ondersteunende vervolgopleidingen. Defacto laat ons op een ongedwongen manier kennismaken met alle mogelijkheden en helpt om het CAPP EPA Portfolio op een juiste en doeltreffende manier te implementeren.

Volg jij het voorbeeld van MCL?

Wij zijn ervan overtuigd dat CAPP LMS ook voor jouw zorgorganisatie de beste oplossing is. Je bent van harte welkom als nieuwe klant van Defacto. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen.

Wil je meer weten over MILO? Bekijk dan deze animatie.

* STZ-ziekenhuis staat voor Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizenSchrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.