Ruim 1.000 experts maken content met CAPP Quizzes en Agile Air

Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 2 min.

Het ontwikkelen van E-Learning modules en toetsen gebeurt in toenemende mate door experts op de werkvloer of in co-creatie tussen de academie en experts. Waar in het verleden het ontwikkelen van content bij de academie lag, zien we een duidelijke verschuiving naar de werkvloer. Zo hebben het afgelopen jaar ruim 1.000 experts content ontwikkeld.

Wat doet Defacto om deze trend te ondersteunen?

Met CAPP Quizzes en Agile Air zetten we heel duidelijk in op het zo laagdrempelig mogelijk maken van contentcreatie. Of dit nu toetsen of modules zijn, het streven is dat iedereen (zonder ervaring) binnen 10 minuten zelfstandig aan de slag kan met het ontwikkelen van content. Gebruiksvriendelijkheid is dus van groot belang! Vanzelfsprekend kun je ook samenwerken met collega's en de academie om in co-creatie content te ontwikkelen.

Om het ontwikkelen van content door experts te stimuleren is er geen limiet op het aantal auteurs dat content kan ontwikkelen. Verder ondersteunt de software:

  • Het in co-creatie ontwikkelen van content met verschillende experts.
  • Het reviewen van content om van een concept naar een live versie te gaan.
  • Door de modulaire opbouw van de modules wordt met één aanpassing de content op alle plekken direct aangepast. Hierdoor neemt het beheer op content met 90% af, zijn modules altijd up-to-date en volgen gebruikers altijd de laatste versie.
  • Ondersteuning van content creatie met AI.

Hoeveel worden CAPP Quizzes en Agile Air gebruikt?

In CAPP LMS worden jaarlijks miljoenen modules en toetsen gevolgd. Dit is zowel content die organisaties zelf hebben ontwikkeld als content die is ingekocht bij externe leveranciers. Als we inzoomen op het gebruik van de content van alle leveranciers inclusief CAPP Quizzes en Agile Air blijkt dat CAPP Quizzes de meest gebruikte leverancier is en Agile Air op plaats 4 staat. Er wordt dus ontzettend veel gebruik gemaakt eigengemaakte content en toetsen.

Als we wat dieper inzoomen op het gebruik van CAPP Quizzes en Agile Air in 2023 blijkt dat:

  • Er in 2023 ruim 1.600 nieuwe modules en toetsen ontwikkeld zijn.
  • 95% van de gebruikers positieve feedback geeft op de content.
  • Hebben ruim 1.000 experts (in co-creatie) content ontwikkeld.
  • CAPP Quizzes de meest gevolgde E-Learning leverancier is.
  • Agile Air de op 3 na meest gevolgde E-Learning leverancier is.
  • De content daarnaast honderduizenden externe (anonieme) weergaven heeft.

Hoe houdt de academie grip op alle content?

Als de content creatie steeds meer naar de werkvloer verschuift, hoe houd je daar dan grip op als academie? En op welke manier wordt de kwaliteit van de ontwikkelde content gewaarborgd?

De academie houdt grip op de content door slimme dashboards met informatie over bijvoorbeeld content die slecht beoordeeld wordt, content die al lang niet onderhouden is en content die weinig gevolgd wordt. Ook heeft de academie inzicht in de verschillende auteurs, en de door hen ontwikkelde content. Verder kan de academie content ontwikkelen in co-creatie met experts maar ook content van experts reviewen en suggesties tot verbetering doen.

Naast al deze voorbeelden hoe de software ondersteuning biedt bij het grip houden op de content is het ook verstandig om een PDCA-cyclus op te zetten voor het onderhouden van content. Immers is het ontwikkelen van content pas het begin. Zo heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis met een duidelijk plan de inhoudsexperts de regie gegeven over contentcreatie en beheer.

Zelf aan de slag?

Wil jij ook aan de slag met het snel en laagdrempelig ontwikkelen van content? Download dan het productsheet hieronder of neem contact op via de chat!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.