Terugblik op corona-proof Next Learning 2020

Michel | | Leestijd: ± 2 min.

Op dinsdag 15 september vond het jaarlijkse Next Learning event plaats in ‘s-Hertogenbosch dat vanwege het coronavirus toepasselijk ‘Smart & Safe’ was gedoopt. Een korte terugblik op de dag.

Editie als nooit tevoren

Maximaal 500 deelnemers, twee versies van het programma, minder deelnemers per sessie en heel veel ruimte om de 1,5 meter te waarborgen: Next Learning 2020 was corona-proof en met recht een editie als nooit tevoren. Toch merkte je aan alles dat mensen er na maandenlang videobellen en online presentaties aan toe waren om elkaar weer in het echt te kunnen ontmoeten.

Next Learning 2020 - Smart & Safe Edition

Foto: Dorien Rijkers / Euroforum

Flight Tour

Vanuit Defacto waren we met z’n drieën aanwezig op de Playground (beurs) voor een kennismaking of (korte) demonstratie van onze software. Waar we vorig jaar nog al onze klanten konden uitnodigen was dat dit jaar helaas geen optie. Toch hebben we leuke gesprekken gevoerd en weer veel nieuwe kennis opgedaan. Onze relatiemanager Tim Bakker was helemaal in zijn element tijdens de 90-seconden-pitch van de Flight Tour:

Next Learning 2020 - Tim Bakker pitcht voor de Flight Tour

Tim Bakker pitcht voor de Flight Tour

Leren in coronatijd

Onze partner en klant UMCG nam een van de vele praktijksessies voor zijn rekening. Namens het Wenckebach Instituut van het ziekenhuis vertelden Jildert van Yperen (L&D expert) en Jan van der Koog (opleidingsmanager) over leren in een veranderende wereld: over trends, hun visie op onderwijs en hoe het coronavirus alles op z’n kop heeft gezet. Daarnaast vertelde Gijs Bruntink (informatiemanager) over de relatie met ICT, in het bijzonder de rol die CAPP LMS en CAPP Agile tijdens de piek van de coronacrisis hebben gespeeld.

Next Learning 2020 - Gijs Bruntink van UMCG over CAPP LMS en CAPP Agile

Gijs Bruntink van UMCG over CAPP LMS en CAPP Agile

Leren van elkaar

Deze boeiende presentatie werd bijgewoond door deelnemers van allerlei verschillende organisaties, zowel binnen als buiten de zorg. Vanwege de coronamaatregelen in een kleinere setting dan anders, maar dit kwam de interactie wel ten goede. Hieruit werd duidelijk dat eigenlijk iedereen voor dezelfde uitdagingen staat als het gaat om onderwijs in de huidige tijd en dat we veel van elkaar kunnen leren. Het UMCG werd na afloop nog geïnterviewd voor de aftermovie van Next Learning 2020.

Next Learning 2020 - Jildert van Yperen en Jan van der Koog geïnterviewd voor de aftermovie

Jildert van Yperen en Jan van der Koog geïnterviewd voor de aftermovie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.