Van LearningSpaces naar CAPP Agile Learning

Recent hebben we besloten om de manier waarop we software maken te veranderen. Voor ons is software development veel meer dan alleen het eindproduct. Onze producten zijn een manier om onze belangrijkste missie uit te voeren: bedrijven en organisaties helpen met het ontwikkelen van hun werknemers.

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan op het gebied van leren en ontwikkelen. Dit zorgde voor verschillende oplossingen voor bedrijven van ieder formaat, zoals 360° Feedback en HappyHours. Hiermee wilden we onze gebruikers tegemoet te komen tijdens alledaagse uitdagingen.

Nu willen we nog een stapje verder gaan en een nog betere gebruikservaring te creëren voor iedere gebruiker. Daarom voegen we al onze producten samen onder een naam. Dat betekent dat sommige producten een andere naam krijgen om beter aan te sluiten bij deze nieuwe focus. Daarom hebben we een van onze leermanagementsystemen hernoemd van LearningSpaces naar CAPP Agile Learning.

Het hervormen van de toekomst van leren en ontwikkelen

De naamsverandering was geen gemakkelijke beslissing. Intern waren we heel erg verknocht aan de naam LearningSpaces. Het is dan ook nog steeds de kern van onze software: een goede leeromgeving die je makkelijk kunt gebruiken op de werkvloer. Na een tijd van reflectie heeft Defacto besloten om software voortaan op een geïntegreerde manier te ontwikkelen.

Voor Defacto hield dat in dat alle leermanagementproducten onder de naam CAPP samengevoegd worden. Door de jaren heen heeft de naam een sterke reputatie onder onze klanten opgebouwd. Daarnaast is het als kwaliteitsmerk gevestigd binnen de Nederlandse en Duitse zorgsector. Een rebranding van LearningSpaces naar CAPP Agile Learning geeft ons de mogelijkheid om betere en meer geïntegreerde oplossingen aan ons portfolio toe te voegen.

De uitdaging

Zoals we eerder zeiden, Defacto is niet van plan te stoppen bij de rebranding van een product. We willen het hele leermanagementsysteem innoveren voor onze klanten.

De grootste uitdaging hierin is het samenvoegen van de behoefte van kleine en middelgrote ondernemingen. We willen het management genoeg inzicht geven, maar tegelijkertijd het systeem licht en makkelijk in gebruik houden. Daardoor is het voor iedereen goed te gebruiken en verliezen we de eindgebruiker niet uit het oog. We willen de moderne, zelfsturende medewerker de verantwoordelijkheid geven voor het ontwikkelen van hun eigen kennis en vaardigheden. Daarnaast willen we ze ondersteunen door performance support on-demand mogelijk te maken vanaf ieder apparaat.

De kern

Technologie is de primaire driver voor innovatie en verandering in iedere industrie. Werkplekleren en performance support zijn niet immuun voor deze technologische innovaties. De manier waarop mensen leren en hun dagelijkse taken uitvoeren is drastisch veranderd. De gigantische hoeveelheid aan informatie heeft ervoor gezorgd dat werknemers hun eigen kennis- en vaardighedenontwikkeling op het internet doen. Dit wordt meestal gedaan door simpele zoekopdrachten op het internet. CAPP Agile Learning vult het gat tussen deze zelfsturende studenten en de industriespecifieke kennis die nu niet gevonden wordt.

We denken dat je je werknemers niet alles kunt leren. Het beste wat je kunt doen is ze de mogelijkheid geven alle informatie zelf te vinden wanneer ze deze nodig hebben om goed te presteren in een urgente situatie. Daarom blijft de kern van onze software hetzelfde: het ondersteunen van performance support en leren door middel van kennisdeling. We geloven dat het succes van iedere organisatie valt en staat met mensen en hun expertise.

De tweede ronde

De rebranding gaf Defacto de mogelijkheid om een grote sprong te maken en iets nieuws te ontwikkelen. Tegelijkertijd geeft het een nieuwe definitie aan een leermanagementsysteem. Voor onze klanten betekent dit dat er meer op maat gemaakte oplossingen komen voor hun bedrijfsspecifieke uitdagingen.

We gaan daarom door met het ondersteunen van organisaties die zichzelf willen innoveren door hun medewerkers te helpen ontwikkelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Meer artikelen

 1. De juiste manier van leren op het juiste moment met de '5 moments of need'
 2. Een jaar in vogelvlucht

  Een jaar in vogelvlucht

  Waar je deze dagen ook heen kijkt, overal kom je ze tegen: de jaaroverzichten. De kranten, online nieuwsbladen, tv-programma’s zijn er vol van. Zelfs op de sociale media kun je er niet omheen. Iedereen vertelt wat er gebeurd is. Iedereen vertelt wat... Lees verder

 3. Defacto presenteert nieuwe versie van CAPP

  Defacto presenteert nieuwe versie van CAPP

  Op donderdag 30 november werd er in Slot Doddendael bij Nijmegen het eerste van de in totaal vier klantenpanels gehouden. De focus lag op de nieuwe versie van CAPP: CAPP 12. Het slot met zijn historische setting bood een goed moment om de geschiedenis... Lees verder

 4. Defacto werkt niet samen met Mediation Agency

  Defacto werkt niet samen met Mediation Agency

  Het is ons ter ore gekomen dat Mediation Agency namens De-Facto consumenten aanmaningen verstuurt. Wij willen via deze weg laten weten dat wij hier niets mee van doen hebben. Wij vinden het heel vervelend dat dit gebeurt en adviseren iedereen juridisch... Lees verder

 5. RIVM wint award voor beste corporate academy 2017

  RIVM wint award voor beste corporate academy 2017

  De beste corporate academy van Nederland. Zo mag het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haar academy nu noemen. Tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (NSCU) ontving de RIVM de award. “Daar... Lees verder