Virtual reality beschikbaar in CAPP LMS

Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 2 min.

Defacto is sinds twee jaar partner van Smart VR, een toonaangevend VR-platform. Vanuit dit partnerschap hebben we een integratie tussen CAPP LMS en Smart VR ontwikkeld waarmee het mogelijk is om te trainen met behulp van virtual reality vanuit CAPP LMS.

Smart VR biedt virtual reality (VR) trainingen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Deze trainingen zijn ontworpen om interactief en boeiend te zijn, voor een intensievere leerervaring. Dit betekent dat je de beste leerervaring kunt krijgen, afgestemd op jouw specifieke behoeften én volledig geïntegreerd in cursussen en leerpaden van CAPP LMS.

Naast trainingen biedt Smart VR ook een VR-platform om alle VR-content in jouw organisatie te beheren. Hierin kun je zowel VR-trainingen beheren die zijn ingekocht als VR-trainingen die zelf ontwikkeld zijn.

LTI 1.3

De gebruikers starten de VR-modules met behulp van LTI 1.3 vanuit CAPP LMS en linken bij het opstarten hun VR-bril aan het LMS. Via deze LTI-koppeling worden scores voor virtual reality trainingen direct in het portfolio of Kwaliteitspaspoort van de gebruiker verwerkt.

Een VR voorbeeld: het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis, een STZ-ziekenhuis met 3 verschillende locaties in Hoofddorp en Haarlem, gebruikt het Smart VR platform in combinatie met CAPP LMS om alle VR-content en VR-brillen te beheren. Ook maken zij zelf VR-content om op de verschillende afdelingen in te zetten.

Een van de toepassingen van VR-trainingen bij het Spaarne Gasthuis is het inwerken van nieuw personeel. Voorheen was het nodig om wekelijks een rondleiding te geven op het OK-complex. Dit kostte niet alleen veel tijd, maar het was ook niet ideaal om met te veel mensen rond te lopen in deze kritieke omgeving. Met behulp van interactieve trainingen in VR kunnen nieuwe medewerkers nu op een efficiënte en veilige manier kennismaken met de werkomgeving.

Daarnaast worden er ook toetsen afgenomen in de VR-omgeving om het kennisniveau op peil te houden. Als een medewerker een score behaalt, wordt deze direct verwerkt in het portfolio van CAPP LMS. Op deze manier is VR op een naadloze manier geïntegreerd in de bij- en nascholing.

Kortom, de integratie van Smart VR met CAPP LMS biedt het Spaarne Gasthuis een nieuwe, laagdrempelige, manier om medewerkers op te leiden en te trainen.

Webinar

Zelf aan de slag

Wil jij ook aan de slag met VR en dit beschikbaar maken in CAPP LMS of beschik jij al over verschillende VR trainingen maar heb je nog geen platform om het makkelijk toegankelijk te maken? Neem dan contact op via de chat rechtsonderin!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.